Alçelik, mazbatasını aldı

Partililerle Giresun Adliyesi’ne gelen Milletvekili Alçelik’e, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Şenol Demir verdi.

Alçelik, adliye çıkısında gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM'de görev yapmalarının resmi hukuki belgesi olan mazbatayı almış olduğunu söyledi.

Mazbatanın kendisine değil millete ait bir belge olduğunu belirten Alçelik, “Dolayısıyla bizde emaneten duruyor. Emanet bizde olduğu süre içerisinde olduğu sürece Giresun'umuzda, ülkemizde bizi seçen, seçmeyen bize oy veren, vermeyen herkesin vekiliyiz artık” dedi.

Ak Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı ile beraber diğer partilerin milletvekilleri olan Bülent Bektaşoğlu ve Orhan Erzurum’la birlikte Giresun için çalışacaklarını kaydeden Alçelik, “İlimiz için hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.

Bu seçim itibariyle tek parti iktidarının görevden ayrılmış olduğunu ifade eden Alçelik, “AK Parti tek parti olarak artık iktidarda değil. Dolayısıyla bir koalisyon hükümeti kurulmak zorunda, anayasal zorunluluk. Azınlık hükümeti kesinlikle tercih edilen bir husus değildir. Dolayısıyla milletimiz bütün partilerin birlik hukukunu koruyarak bundan sonra hizmet etmelerini emretti. Biz bu hukuku sonuna kadar koruyacağız” diye konuştu.