Bakan Canikli, erken seçime mi işaret etti

Kılıç Center Düğün Salonu'nda yapılan İl Danışma Meclisi'ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Giresun milletvekili Turhan Alçelik ve Adem Tatlı, İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, İlçe Belediye Başkanları ve partililer katıldı.
Danışma Meclisi'nde konuşan Bakan Canikli, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu milletin bütün siyasi partilere 'koalisyonu deneyin, kurmak için çaba sarf edin ve kurun' talimatı olarak algıladıklarını söyledi.
Bu talimatı gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Canikli, “Yapmaya çalışıyoruz, bunu yapacağız ve sonuna kadar deneyeceğiz. Kurulacak koalisyon mantıklı, adil, gerçekçi, ülkenin problemlerine çözüm üretebilir bir koalisyon olmalı. Yani sadece koalisyon kurmak için de koalisyon kurulmaz” dedi.
Ülkenin hizmetine katkı sağlayacak, ülkeyi ileriye götürecek, sorunlarını çözebilecek kapasitede, kalitede, içerikte bir hükümetin kurulma imkanı varsa koalisyon hükümetinin de kurulabileceğini belirten Canikli, kurulacak hükümetin buna hizmet etmediği takdirde kurulmasının hiçbir anlamının olmadığını ifade etti.
Bakan Canikli, “Biz bu hassasiyetle bu yaklaşımla olaya bakıyoruz. Hükümetimizin onunla ilgili de çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Eğer sonuçta bütün bu iyi niyetli, samimi çabalarımıza rağmen bu amaca yönelik bir hükümetin kurulma imkanı ortaya çıkmazsa o zaman başkanlık divanı oluşumundan itibaren 45 gün geçtikten sonra Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz Meclis'i kendi iradesiyle TBMM kararına gerek olmaksızın erken seçime götürebilir”