BAŞBAKAN ERDOĞAN, ONBİNLERE SESLENDİ

...“Evet, bu iş bitmiştir. İnanın sizin coşkunuzu, şu heyecanınızı gören o karanlık merkezler, o karanlık örgütler şu anda hesaplarının altüst olduğunu da görüyorlar” dedi.

  

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da yaptığı toplu açılışların ve Ordu Giresun Havalimanı ziyaretinin ardından Giresun’a geldi. Giresun Keşap Durağı Osman Ağa Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Başbakan Erdoğan, Türkiye’de yaşanan yolsuzluk olaylarıyla ilgili olarak konuşmalarına başladı. Onbinlerce Giresunlu vatandaşa hitap eden Başbakan Erdoğan, “Bugün bir başka Giresun var. Bugün bir başka Giresunlu coşkusu var. Bugün Giresunlu adeta kabına sığmıyor. Giresun, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Giresun, milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Giresun, bağımsızlığımıza sahip çıkıyor muyuz? Kardeşliğimize sahip çıkıyor muyuz? Büyük Türkiye'ye, yeni Türkiye'ye sahip çıkıyor muyuz? Evet, bu iş bitmiştir. İnanın sizin coşkunuzu, şu heyecanınızı gören o karanlık merkezler, o karanlık örgütler şu anda hesaplarının altüst olduğunu da görüyorlar. Allah sizlerden razı olsun. Bugün Giresun'da gerçekten bir büyük açılış coşkusunu yaşıyoruz” dedi.

GİRESUN İÇİN HİZMET ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Giresun'da 123 milyon liralık yatırımı hizmete açtıklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ardından Görele'ye geçiyoruz, orada da açılışlarımız var. 9 trilyon liralık yatırımı da orada hizmete açıyoruz. Özel sektörümüzün yatırımlarını da eklediğimizde bugün Giresun'da 136 trilyon liralık yatırımı resmen sizlere kazandırıyoruz. Giresun Üniversitemizin Tirebolu İletişim Fakültesi ve merkez Araştırma Laboratuvarı tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığımız, Giresun ve ilçelerinde anaokullarını, liseleri, meslek liselerini tamamladı. Sağlık Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, İl Özel İdaremiz, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz Giresun'da çok sayıda hizmeti, eseri, yatırımı tamamlandı. TOKİ, Giresun'da 500 konutu daha tamamladı. Bu arada Görele Kulakkaya Yaylası'nda özel sektörümüz 4,5 trilyon liralık bir otel yatırımını bitirdi. Bunların tamamını bugün resmen Giresun'a kazandırıyoruz. Hepsinin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm Bakan arkadaşları, kurumlarımızı, özel sektörümüzü tek tek tebrik ediyorum. Giresun için hizmet üretmeye, eser üretmeye devam edeceğiz”

GİRESUN'A ÜNİVERSİTEYİ KİM KAZANDIRDI?

Başbakan Erdoğan, “11 yılda Giresun'a eski rakamla 6 katrilyon tutarında yatırım kazandırdık. Ulaştırmada yaklaşık 2,5 katrilyon lira, Gıda, Tarım ve Hayvancılıkta 810 trilyon lira, Eğitimde 259 trilyon lira, Toplu Konutta 245 trilyon lira, Orman ve Su İşlerinde 210 trilyon lira, Aile ve Sosyal Politikalarda 201 trilyon lira, Sağlıkta 169 trilyon lira, Enerjide 115 trilyon lira yatırım yaptık" diye konuştu.

Giresun'da bin 174 yeni derslik inşa ederek derslik sayısını yüzde 31 artırdıklarını anlatan Erdoğan, "2006 yılında Giresun'a üniversiteyi kim kazandırdı? Biz kazandırdık. Daha önce Giresun'da üniversite var mıydı? Nerede bunlar? Ne yaptılar bugüne kadar? Ne dedik biz Giresun'un yavruları Giresun'dan ayrılıp da başka illere gitmesin. Buradaki üniversitesinde okusun. Bu imkânı kazandırdık. Göçü engelleyelim istedik” diye konuştu.

BU KOMPLONUN AMACI BAŞKA

Emniyette bazı odaklar eliyle, bir komplo uygulamaya konulduğunu da kaydeden Başbakan Erdoğan, “Yolsuzluk bu işin sadece kılıfıdır ve bizim yolsuzluk konusundaki hassasiyetimiz zaten bellidir. Bir takım gazetelerin, ajanların hukuku çiğneyerek yayınladıkları görüntülere, fotoğraflara, attıkları manşetlere montajla sosyal medyadaki görüntülere asla aldanmayınız. Bu komplonun amacı başka” dedi.

BİZ İSTİKLALE AŞIK BİR MİLLETİZ

Bağımsızlıklarından zerre kadar taviz vermeyeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Allah bu güzel ülkeye zeval vermesin. Taşıyamayacağı yükü yüklemesin. Biz millet olarak çok büyük acılar yaşadık. Çok büyük badireler atlattık. Kanımızı vererek, canımızı vererek, dedelerimizi, ninelerimizi hatta kadınlarımızı çocuklarımızı şehit vererek istiklalimizi kazandık. Biz istiklale aşık bir milletiz. Ne diyor İstiklal Marşı? Hakkıdır hakka tapan milletimin İstiklal. Birileri varsın Kula tapmaya devam etsin. Bizim umumiyet aşkı farklıdır. Bizim anlayışımızda Kula kulluk yoktur. Biz istiklalimizden zerre kadar taviz vermeyiz. Şunu da dost düşman çok iyi bilsin. Eğer istiklalimize el uzatan olursa, bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa biz o elleri kırarız. Biz o tuzakları bozarız” diye konuştu.

TÜRKİYE ARTIK O ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

‘Türkiye karanlık odakların, hainlerin, ajanların, provokatörlerin gelip istedikleri gibi davranacakları operasyon yapacakları bir ülke değil’ diyen Erdoğan konuşmasında şunlara yer verdi; “Benim ülkemde kimse ameliyat yapamaz. Kaos çıkaramaz. Ülkemin büyümesini durduramaz. Hangi örgütü kullanırlarsa kullansınlar. Hangi maşayı hangi ajanı kullanırlarsa kullansınlar bu millet istiklali uğruna gereken cevabı gerektiği gibi verir. Herkes haddini bilecek. Sizin karşısında Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Türkiye artık o eski Türkiye değil. Onlar 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat’ta kaldı. Bu millet uyandı güçlendi. Hiç kimse bu ülkeye kök söktüremez. Tarih boyunca olmadı. Bundan sonrada kimse bu milletin boynuna altın lale takamaz.

KAYBETTİKLERİ O FAİZİ GERİ ALMAK İSTİYORLAR

Fakirin elinden tutuyor, engelli kardeşime, üniversite öğrencilerine biz bu bursları verebiliyoruz. Evinde engelliye bakana ücret vermek diye bir şey var mıydı? İşte biz bunu yaptık. Bunu yaptığımız için mi yolsuzluk içine düştük? Bütün okullarda biz sıraların üzerine ücretsiz kitapları koyduğumuz için mi yolsuzluk mu yaptık? Paramızla kitap bulamıyorduk kitap. Doktor ilaç verir, SGK Genel Müdürü beyefendi, CHP'nin genel müdürü, biz zamanında ilaç bulamıyorduk ilaç. Bunların elinde beş tane koyun var kaybedip gelirler. Bunlar kim ülkeyi yönetmek kim? Şimdi bunlardan rahatsız oluyorlar. Şimdi bunlardan tabi rahatsız oluyorlar, nasıl olmasınlar? 11 yılda Türkiye faizi düşürüyor, 642 milyar lira kazanıyor. Şu anda faiz lobisi kuduruyor, çünkü bu onların cebinde olacaktı. Bunlar 642 milyar lirayı kaybetti, işte mesele bu. Kaybettikleri o faizi geri almak istiyorlar. Türkiye’yi eskiden olduğu gibi yağmalamak, sömürmek istiyorlar. Eğer bu dönemde kim olursa olsun, biz babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa bunun hesabını sorarız. Bizim böyle bir derdimiz yok. İstikrarı güven ortamını kimsenin bozmasına izin vermeyiz. Bunlar terörü geri getirmek istiyorlar. Şehitlerimizin gelmesini bekleyenler, isteyenler var. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Geçen hafta kurulan tuzak budur. Ne yazık ki Türkiye içindeki bir takım örgütlerde bu kirli tuzakta taşeron oldu. Buna destek verdiler. Bu tezgahın değirmenine su taşıdı” dedi.

BU RAHŞAN AFFIYLA İŞİ KURTARDI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ismiyle hitap etmeyen ve CHP’nin Genel Müdürü diye ifade eden Başbakan Erdoğan, “Şimdi ana muhalefetin genel müdürü çıkmış, buraya dikkat edin. Diyor ki ‘76 milyon sizin arkanızda’ Ey genel müdür, ama bu temizlerden değil. Bunda her numara vardı. Bu Rahşan affıyla işi kurtardı. Şimdi ben soruyorum. Ey ana muhalefetin genel müdürü, adını ağzıma almayacağım dedim ya. Silivri’deki mahkemeye hakaret eden bu genel müdür değil miydi? Silivri’ye gidip de orada kendi arkadaşlarını ziyaret etmek suretiyle, yargı üzerinde baskı oluşturmak isteyen kendisi değil miydi? Hakimlere, savcılara hakaretler yağdıran bundan dolayı hakkında fezleke oluşan genel müdür değil miydi? Milletvekili polise, bunun milletvekili benim polisime, affınıza sığınıyorum, ana avrat söven bu CHP'nin milletvekilleri değil miydi? Kendi milletvekili, kendi hemşerisi eline taş alıp polise atıyordu. Bu genel müdür o zaman polise sahip çıkmıyor. O ahlaksız vekiline sahip çıkıyordu. Şimdi çıkmış çeteleri savunuyor. Polis görevlendiriliyor, operasyona gidiyor. Bir polis operasyona da gitse, operasyonda girdiği ofiste ya da evde bacak bacak üstüne atmak suretiyle, eline bir tesbih külhanbeyi gibi orada duramaz. Polis de olsa, çünkü sen görevin neyse onu yapacaksın. Oraya gideceksin, koltuğa oturacaksın elinde tespih külhanbey gibi, nedir o ya? Bu benim polisime yakışmaz. Bu Türk polisine yakışmaz. İster yürütmede olsun, ister yargıda olsun bu yanlışları yapanlar da karşılarında bizi bulacaklardır. Burada benim bakanlarımı lekelemek için bu adımları atanlara, millet yanıtını verecek ve bu tuzakları bozacaktır”

CHP GENEL MÜDÜRÜ YOLSUZLUK GÖRMEK İSTİYORSA, YANI BAŞINDAKİLERE BAKSIN

‘CHP şimdi bu kirli örgütün arkasında vagon oldu. Benim milletim bu kirli ittifakı affetmez. CHP yolsuzluk görmek istiyorsa yanı başındakilere baksın’ diye konuşan Erdoğan, şunlara da yer verdi; “CHP Genel müdürü yolsuzluk görmek istiyorsa, yanı başındakilere baksın. Dosyasını raftan indirdiği şimdi de aday yapmaya çalıştıkları kişilere baksın. Mesele yolsuzluk falan değil. O kılıf, biz o meseleyi hallederiz, gereği neyse yaparız. Hiç merak etmeyin. Ama buradaki asıl mesele Türkiye, büyük Türkiye meselesi. Geçen hafta kurulan tuzağın manası çok açıktır. Huzuru, istikrarı bozalım. Teröre can verelim, faizi yükseltelim. Şu bir yıldır Giresun'da anneler ağlamıyor, babaların yürekleri dağlanmıyor, ocakları sönmüyor. İşte bu da birilerini rahatsız ediyor. Neden? Çünkü 30 yıllık dönemde Türkiye çok büyük paralar kaybetti. Şimdi yeniden bu oyunu kurmak istiyorlar. Uluslararası örgütler bu işin içinde. Bu oyunu beraber bozacağız. Kirli hesapları alt üst edeceğiz. Yağma yok, artık hiç kimse ama hiç kimse milletime böyle bedeller ödetemeyecek. Bu hadiselerin başlamasıyla çok kirli bir ittifak oluştu. Kimin kiminle hareket ettiğine çok dikkat edin. Hangi gazetenin ortak manşet attığına, hangi televizyonların aynı dili kullandığına dikkat edin. Sermaye gruplarının bir araya geldiğine dikkat edin. Bu süreçte CHP'nin MHP'nin aldığı tavra dikkat edin. Tıpkı 27 Mayıs'ta olduğu gibi ip gibi bir çizgide buluştular. Tıpkı 12 Eylül 28 Şubat’ta olduğu gibi tek ses oldular. İşte 12 Eylül halk oylamasında gördünüz. Kimlerin kimlerle aynı hizaya geldiğini siz o zaman gördünüz. Şu anda da aynısını yapıyorlar. Şimdi yanlarına yeni müttefikler de aldılar. Benim vatanımı karıştırmaya çalışıyorlar. Uluslararası basını kullanarak, çirkin kasetlerle komplolarla karalamayla benim milletimi güya dize getirmeye çalışıyorlar. Dindar kisvesi altında bazı zavallı örgütleri maşa olarak kullanıp kaos oluşturmak istiyorlar. Millet bu ittifakı da bozar. Siz bu kirli ittifakları defalarca bozdunuz. Biz bu yolda milletimizle yürüyoruz. Biz yanımıza kirli uluslararası basını alarak yürümüyor, biz kasetlerle yürümüyoruz. Biz yolunu şaşırmış provokatörlerle yürümüyoruz. Biz milletle yürüyoruz. Bize önce Allah yeter, sonra millet yeter”

Konuşmanın ardından GİRSAN Silah Sanayi tarafından Başbakan Erdoğan’a tüfek hediye edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve Ak Parti İl Başkanı Hasan Aydın’da Başbakan Erdoğan’a kemençe ve tablo hediye ettiler. Başbakan Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan ise platform çevresindeki vatandaşlara ve basın mensuplarına hediye olarak satranç takımı dağıttılar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vali Hasan Karahan ve Eşi Şule Meral Karahan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ile çok sayıda milletvekili, ilimizin önceki dönem milletvekilleri, Ak Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın ve çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.