Başkan Köse’nin Atatürk’ün Giresun’a Gelişi ve Gaziler Günü mesajı

Başkan Köse mesajında: “Gazilerimiz bu topraklarda gelecek nesillerin mutlu, huzurlu ve bağımsız yaşamasını sağlayan ülke sevdalılarıdır. Onların fedakarlıkları, bizlere emanet edilen bu toprakların değerini bir kez daha hatırlatmaktadır.

Hiç şüphe duyulmasın ki, atalarımızın her karış toprağını kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettiği bu aziz vatan, aynı mücadele ruhu ile gelecek nesillere aktarılacaktır. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 100 yıl önce şehrimizi onurlandıran ziyaretinde bize bir liderin vizyonunu, bir milletin iradesini ve özgürlüğün değerini göstermiştir. Milletimizin bağımsızlık mücadelesinde gösterdiği kararlılık ve azimle, Giresun'un tarihine önemli bir not düşmüştür.

Onun ilkeleri, bizlere rehberlik etmeye devam ediyor. Bugün, bizlere emanet ettiği değerlere sahip çıkmak ve bu değerleri geleceğe taşımak en önemli görevimizdir.

Atatürk’ün izinde ilerlemek, onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Giresun olarak, geçmişimize ve gazilerimize olan sorumluluğumuzu bir kez daha vurgulamakta ve geleceğe umutla bakmaktayız.

Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum”