'Batı'ya Doğru Akan Nehir Medeniyet Belgeseli' Atatürk Havalimanı'nda

...Atatürk Havalimanı'nda ziyaretçilerle buluştu. Dünya kamuoyunun dikkatini uygarlığın gerçek doğum yeri olan Mezopotamya'ya çekmeyi amaçlayan belgeselin fotoğraflarından oluşan serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Başmüşaviri Medeniyetler İttifakı Ulusal Eşgüdüm Kurulu Başkanı Medeniyet Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, AHL Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'in de aralarında olduğu çok sayıda isim katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Açtığımız sergi gerçekten çok önemli. Üzerinde binlerce saat çalışılmış bir araştırma. Bundan sonra daha da fazla araştırma gerektiren bir mesele medeniyetler meselesi. Bahçeşehir Üniversitesi, THY ve TAV'ın kültürel sorumluluk projelerine önem vermesi bizi çok gururlandırıyor; hepsine teşekkür ederiz” dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Bahçeşehir çok genç bir üniversite. Ünivertimize ve MEDAM'ın kurulmasına katkı sağlayan Prof. Dr. Karlıağaya teşekkür ederim. Bu belgeseli pek çok yerde sergileme imkanı bulduk. Günümüzde öne çıkan üş unsur var. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonerliğinde bu eserler daha çok gündeme geldi. Kendilerine teşekkür ederiz” dedi.