A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Bulancak’ta belediye, galeriye mühür vurdu

Bulancak’ta belediye, galeriye mühür vurdu

İlk ruhsat iptali İsmetpaşa Mahallesi Ahmet Fatoğlu Caddesinde Galeri Turan adı ile faaliyet gösteren Levent Turan’a ait işyerine gerçekleşti. Zabıta ekipleri Meclis Kararı ile birlikte işyerini mühürleyerek ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nı iptal etti.

Gazetemize konuşan galeri sahibi Levent Turan, Çarşamba günü belediye zabıta ekipleri tarafından işyerinin mühürlendiğini kaydederek, “Bulancak Belediyesinden 2020 yılında aldığım İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatım iptal edilerek, bu gerekçeyle işyerim mühürlendi ve işyerimin faaliyetine son verildi. Bulancak’ta işyerime yapılan bu uygulama haksız ve hukuksuzdur. Bulancak’ta bu şekilde faaliyet gösteren birçok galeri mevcuttur. Kimsenin ekmeğiyle işimiz yok fakat bu uygulamanın bize özel olarak yapılması manidardır. Yapılan bu hukuksuzluğu kabul etmiyor ve yasal haklarımızı aramak için gerekli müracaatlarımızı yaptık” dedi.

Başkan Yakar, mühürleme sonrası gazetemize konuştu

Konu ile ilgili gazetemizin sorularını cevaplayan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar ise yapılan uygulamanın özel bir uygulama olmadığını, işyeri hakkında Cimer şikayeti sonrası yapılan değerlendirme ile işyerinin faaliyetine son verildiğini kaydederek, “Belediyemiz bünyesinde galerici esnaflarımızın kullanımına sunmak için inşaatını tamamladığımız Galericiler Sitesinde esnaf arkadaşlarımız faaliyetlerini sürdürüyor. Daha önce birçok kez görüştüğümüz ve Galericiler Sitesinin açılması ile Belediye olarak görevimizi yerine getirdik. Bu işyerini yönetmelikte aranan şartları taşımadığı gerekçesiyle iptal ederek işyerinin faaliyetine son verdik. Yine daha önce Belediye Meclisimiz tarafından bu konu hakkında ikaz anlamında karar alınmış ve kamuoyu ile paylaşılmıştı. Kaldırım işgallerinin önüne geçmek, vatandaşlarımızın şikayetlerini dinlemek bizim görevimizdir. Bu nedenle yönetmelikte ki şartları taşımayan galerici esnaflarımıza yönelik işlemlerimiz devam edecek. Amacımız kimsenin ekmeği ile oynamak değil, bu şehirde herkesin kanunlar çerçevesinde eşit bir şekilde yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.