Çalıştay başladı

...'İç Kontrol Sistemi ve Kamu İç Kontrol Stndartları Çalıştayı' başladı. Merkez Rektörlük binasında gerçekleşen çalıştayın ilk oturumuna, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Mali Yönetim ve Kontrol Dairesi Başkanı Mehmet Bülbül ile Rehberlik Dairesi uzmanları, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç katıldı.

Attar, üniversitenin 'Uyum Eylem Planını'nın' Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından desteklenendiğini ve iyi uygulama örneği olarak tanımlandığını söyledi.

Plan kapsamındaki 'İç Kontrol Sistemi ve Kamu İç Kontrol Stndartları' konusundaki çalışmalarının Doğu Karadeniz Üniversiteleriyle paylaşılmasının yararlı olacağını düşündüklerini ifade eden Attar, “Bu düşünceyle Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü uzmanlarını üniversitemize konferans vermek üzere davet ettik ve bu davetimiz de Maliye Bakanlığı tarafından kabul görüldü. Doğu Karadıniz Üniversiteleri için yapılan çok önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.