A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

'Cazibe merkezi olmaktan çıkıyoruz'

'Cazibe merkezi olmaktan çıkıyoruz'

...“Yatırımcı için cazibe merkezi olmayan Giresun'da, yeni yatırımcıların yanı sıra mevcutlarının da kaybedilmesi söz konusu olacaktır. Bu nedenle kanun uygulama süresi mutlaka uzatılmalıdır” dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 31 Aralık tarihinde sona erecek olan 5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu'nun 3 yıl daha uzatılmasını istediklerini söyledi. Çakırmelikoğlu, oda yönetim kurulu üyeleri ve yatırımcı sanayicilerle birlikte ortak basın toplantısı düzenleyerek, kanunun uzatılması yönündeki taleplerini dile getirdi. Kanunun en önemli amacının istihdam ve sanayi bakımından geri kalmış yörelerdeki istihdamı artırmak için işverenlere vergi, enerji ve SGK prim desteği sağlamak olduğuna işaret eden Çakırmelikoğlu, kanunun bu özellikleri bakımından birçok yatırımcıyı Giresun'a çektiğini kaydetti.

Çakırmelikoğlu, kanunun uzatılmaması durumunda Giresun'un büyük iller pazarına olan uzaklığı ve coğrafi şartları nedeniyle yatırımcılar için cazibe merkezi olmaktan çıkacağına işaret ederek, “Yatırımcı için cazibe merkezi olmayan Giresun'da, yeni yatırımcıların yanı sıra mevcutlarının da kaybedilmesi söz konusu olacaktır. Bu nedenle kanun uygulama süresi mutlaka uzatılmalıdır” diye konuştu.