A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Çin’e dış ticaret açığını Ege’li ihracatçılar kapatacak

Çin’e dış ticaret açığını Ege’li ihracatçılar kapatacak

 İlgili toplantıda Fuarın Türkiye milli katılımını organize eden Ege İhracatçı Birlikleri ile CIIE Fuar ana organizatörü arasında Mutabakat Zaptı İmza Töreni gerçekleştirildi. Çin'in e-ticaret platformlarında da bölgemizin ürünlerini tanıtmak için çalışıyoruz Başkan Eskinazi, “ICBC Türkiye Bankası ile Mutabakat Zaptı imzaladık. İkili ilişkilerimizi yerel para birimlerinde geliştirmek için bazı platformlar geliştirmeye çalışıyoruz. Çin'in popüler e-ticaret platformlarında da bölgemizin ürünlerini tanıtmak için çalışıyoruz. Dünya’nın en büyük doğal taş fuarı olan "Xiamen International Natural Stone" fuarına da uzun yıllardır milli katılım düzenliyoruz”dedi.

Yaklaşık 38 milyar dolar dış ticaret açığımız var Eskinazi, “Ticaret Bakanlığımız geçen yıl ihracatımızı artırmak için Çin'i hedef ülke ilan etti. Çin'e 2022'de 3,2 milyar dolar ihracat yaparken, Çin'den ithalatımız 41,3 milyar dolar. Yaklaşık 38 milyar dolar dış ticaret açığımız var. Biz bu açığı kapatmaya çalışıyoruz ve China International Import Expo'nun bu açığın kapanmasına ülkemiz lehine katkı sağlayacağını umuyoruz” diye konuştu. Çin, Türkiye'nin dünya’da en büyük 3. Asya'da ise en büyük ticaret ortağı Shaobin, "Son yıllarda iki Türkiye ve Çin devlet başkanlarının stratejik rehberliğinde Çin'le Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler istikrarlı bir gelişme kaydetmiştir. Çin, şu anda Türkiye'nin dünya’da en büyük üçüncü Asya'da ise en büyük ticaret ortağıdır." dedi. Çin'in dışa açılımının kapıları kapanmayacak, aksine daha da genişleyecektir Ulusal Kongre ve Sergi Merkezi (National Convention and Exhibition Center) Başkanı Ning Feng konuşmasında CIIE'ye ev sahipliği yapmanın önemli bir karar olduğunu belirterek, Çin'in yeni dönemde üst düzey açılımı teşvik edeceğini aktardı. Çin'in dışa açılma politikasını benimsediğini aktaran Feng, "Çin'in dışa açılımının kapıları kapanmayacak, aksine daha da genişleyecektir. Çin, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret ortağıdır ve Türkiye aynı zamanda Çin'in Basra Körfezi ve Kuzey Afrika bölgesindeki önemli ekonomik ve ticari ortaklarından biridir.

Çin, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret ortağıdır" ifadelerini kullandı. Önümüzdeki 10 yıl içinde ithalat 22 trilyon doları aşacak Feng, Çin'in geniş bir pazara sahip olduğuna dikkati çekerek, "Çin, 1,4 milyarlık nüfusu ve 400 milyonu aşkın orta gelirli tüketicisiyle dünyanın en fazla gelecek vaat eden süper büyüklükteki pazarına sahiptir. Önümüzdeki 10 yıl içinde ithalatın 22 trilyon doları aşacağı tahmin edilmektedir. Çin, özellikle süt ve kümes hayvancılığı sektörlerinde avantajlı Türk ürünlerinin Çin'e ihracatını aktif bir şekilde teşvik ederken, Türkiye'den tarım ürünleri alımını da genişletmektedir" açıklamasını yaptı. Çin ve Türkiye'nin ekonomik ve ticari alışveriş alanında yakın bir ilişkiye sahip olduğunu aktaran Feng, şunları kaydetti: Türkiye, son beş yılda etkinliğe katılan 100'den fazla şirketle CIIE'nin önemli bir katılımcısıdır.

Ülke sergileri aracılığıyla 'Romantik Türkiye'nin cazibesini sergilemeyi içtenlikle bekliyoruz. Kurumsal fuarlar aracılığıyla Türkiye'nin yüksek kaliteli ürünlerini ve üstün hizmetlerini sergilemeyi amaçlıyoruz "Çin ve Türkiye'nin ekonomik ve ticari iş birlikleri derinleşiyor Bank of China Türkiye Başkanı Gao Xiaoming ise konuşmasında Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yıllar geçtikçe daha da sıkılaşmakta olduğunu dile getirdi.Kovid-19 salgını sonrası döneme girerken, Çin ve Türkiye'nin ekonomik ve ticari iş birliklerinin derinleşmeye devam ettiğine şahit olduğunu aktaran Xiaoming, "2023 yılının ilk 5 ayında Türkiye ile Çin arasındaki toplam mal ve hizmet ticareti hacmi geçen yıla kıyasla yüksek bir artışla 20 milyar dolara yaklaşmıştır" dedi. Xiaoming, Çin ve Türkiye'nin, güçlü ithalat ve ihracat dinamikleriyle şimdiden önemli ticaret ortağı haline geldiğini belirterek, "Artan ticaret hacimleri, iki ülke arasındaki ekonomik bağların gücünü ve potansiyelini göstermektedir." diye konuştu. Çin yatırımlarının Türkiye'de teknoloji, finans ve altyapı gibi çeşitli sektörlerin büyümesini desteklemede önemli bir rol oynadığını belirten Xiaoming, "Türk şirketleri de Çin'deki varlıklarını genişleterek bu büyük ve dinamik pazarın sunduğu geniş fırsatlardan yararlanıyorlar." ifadelerini kullandı.