A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Cumhuriyet İlkokulunda “Benim Yazarım Projesi” atölyeleri devam ediyor

Cumhuriyet İlkokulunda “Benim Yazarım Projesi” atölyeleri devam ediyor

Bulancak Cumhuriyet İlkokulu bünyesinde başlayıp, Bulancak İlçesindeki merkez ve köy ilkokullarında, sonrasında Giresun İlindeki merkez ve köy ilkokullarında, çevrimiçi olmak üzere, anasınıfı ve ilköğretim 1. kademe öğrencilerine yönelik uygulanması hedeflenmektedir.

Projede alanında uzman kişilerin görüşü ışığında yapılan işbirliğiyle, anasınıfı-birinci sınıf-ikinci sınıflar birinci hedef grup, üçüncü sınıf-dördüncü sınıflar ise ikinci hedef grup olmak üzere, masal-hikâye yazma teknikleri atölyesi, çizgi filmlerle değerler eğitimi atölyesi, sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında dünyanın ve çevrenin korunması atölyesi, yazarla buluşma atölyelerinin düzenlenmesiyle, öğrencilerin başarılarını artırmaya yönelik; okuma sevgisinin, temel yazma teknikleri, bilgi ve beceri düzeylerinin artırılmasını amaçlanmaktadır.

Atölye sürecinde, bir kitabın, kitap olma sürecindeki yolculuğu çocuklarla birlikte gözlemlenmektedir. Yazar kitabını yazarken nelerden ilham alır? Çizgi roman ve karikatür aynı mıdır? Hobilerimize ve ilgi alanlarımıza göre kitap yazabilir miyiz? Gibi sorulara çocuklar atölye boyunca tartışarak ve eğlenerek cevap aramaktadır. Atölye çalışmasında ayrıca yazar ve çizer videoları yer almaktadır. Tüm atölye interaktif olarak gerçekleştirilmektedir.

Atölye sonunda öğrenciler, yazarlık ve yazma süreçleri hakkında bilgi edinmekte, eğlenerek yaratma fikrinden keyif almakta, yaratıcı yazım, dil becerilerinin ve hayal güçlerinin gelişimine katkıda bulunmakta, yaratıcı yazma yeni ve farklı sözcükler öğrenmeyi desteklemekte, farklı ifade biçimlerine başvurma, konulara farklı açılardan bakabilme ve söz konusu farklı bakışları en rahat şekilde ifade edebilme yetilerini geliştirebilmektedir. Okul Müdürü Adem İlyas okumayı sevdirmenin, özendirmenin ve teşvik etmenin yanı sıra öğrencilerin okuma alışkanlığını yaşam tarzı haline getirmesini sağlamak amacıyla başlatılan projeye, tüm öğrencilerin ve   tüm eğitim paydaşlarının katılımlarını beklediklerini ifade etti.