A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Deü, Fakülteleriyle Fark Yaratıyor

Deü, Fakülteleriyle Fark Yaratıyor

Bölgede gerçekleştirdiği sosyal yardımların dışında Manevi Destek Çadırı kurarak depremzede vatandaşlara danışmanlık hizmeti sunan Fakülte, ücretsiz olan Manevi Destek ve Rehberlik Hattı’nı da hizmete alarak bu yönde destek girişimlerini sürdürmüştü. Bölgedeki depremzede çocukları da unutmayan Fakülte mensupları, DEÜ’nün farklı fakültelerinin girişimleriyle hayata geçirilen “Hepimiz Çocuktuk” isimli projeye katkılarıyla da dikkat çekmişti. İlahiyat araştırmalarına yönelik 500’ü el yazması olmak üzere toplam 70 bin yayınıyla Ege Bölgesi’nin en büyük ihtisas kütüphanesini bünyesinde barındıran DEÜ İlahiyat Fakültesi, aynı zamanda DEÜ’nün önemli spor yatırımlarından birisi olarak dikkat çeken Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nu da yerleşkesinde barındırıyor.

Kent mozaiğinin ayrılmaz parçası

Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “DEÜ’si, İlahiyat Fakültemiz, doğru dini bilgi ve bilimsel düşüncenin öneminin farkındalığıyla geleceğin ilahiyatçılarını yetiştirmeye ilk günkü kararlılıkla devam etmektedir. Elbette bunu milli ve manevi değerlerden aldığı ilhamla gerçekleştirmektedir” dedi. İzmir’in Göztepe semtinde şehir ve doğayla bütünleşen özel yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Fakültenin, kent mozaiğinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirten Rektör Hotar, “Örgün, 2. öğretim ve İLİTAM programlarında yaklaşık 3 bin 200 öğrenciye 70 öğretim elemanıyla hizmet veren Fakültemiz, hem eğitim kalitesi hem de sunduğu olanaklarla öğrencilerine değerli bir üniversite deneyimi sunmaya 2023-2024 akademik yılında da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Manevi destek çadırı’na yoğun ilgi

Rektör Hotar, “İlahiyat Fakültemiz tarafından öncesinde ‘Manevi Destek ve Rehberlik’ hattını hizmete açmıştık. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bu hat vesilesi ile ücretsiz bir şekilde kesintisiz manevi destek sunmaya çalıştık. Yine Fakülte hocalarımız tarafından Adıyaman’da kurulan ‘Manevi Danışman Çadırı’ ile insanımızın acılarını paylaşmaya, psiko-sosyal ve manevi destek sağlamaya ve onlara muhabbet ile yol göstermeye gayret ettik. Sağ olsunlar manevi destek çadırımıza yoğun ilgi gösterdiler” Hotar, “2017’de kaybettiğimiz, tüm zamanların en iyi haltercilerinden milli gururumuz Naim Süleymanoğlu’nun adını, İlahiyat Fakültemizde baştan aşağı yenileyerek hizmete aldığımız spor salonumuzda da yaşatıyoruz” dedi.

500 yıla tarihlenen eserler

DEÜ’si, İlahiyat Fakültesi’nin kütüphanesinde özel bir bölümde muhafaza edilen yazma eserler de yer alıyor. Bu eserler arasında 500 yıla tarihlenen yaklaşık 500 yazma eser de bulunuyor. Yazma eserler arasında dikkat çeken parçalar bulunduğunu belirten DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bilen, “Kütüphanemizdeki yazma eserler arasında her sayfası altın varakla bezenmiş çok nadide Kur-an’ı Kerimler yer almaktadır. Bu eserler arasında Gazi Mustafa Kemal’in Şadırvan Camii’ne hediye ettiği ve imzaladığı taş baskı Kur-an tercümesi de bulunmaktadır. Bu eşsiz eserlere yazmaeserler.deu.edu.tr adresinden ulaşılabilir” bilgisini paylaştı.