A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

DEÜ ve Kiraz Belediyesi can dostlara barınak ve rehabilitasyon merkezi açtı

DEÜ ve Kiraz Belediyesi can dostlara barınak ve rehabilitasyon merkezi açtı

Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “DEÜ olarak can dostlarımıza, Kiraz öykümüzün bir tamamlayıcısı olarak bölgenin en modern tesislerinden birini kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Daha öncesinde İzmir’in ilk ve tek veteriner fakültesini, kanatlı hayvan çiftliğini ve daha birçok ilki ilçemize kazandırmıştık. Kimsesiz, sahipsiz ya da çeşitli nedenlerle yaralı olan hayvanlarımıza da bakım sağlamayı çok istiyorduk” dedi.

Bakımevi olarak hizmet verecek

Rektör Hotar, “Rektörlüğümüz, DEÜ Veteriner Fakültesi ve Kiraz Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen projemiz kapsamında, özel alanlarında birebir yaralı, sahipsiz, hasta ya da bakıma muhtaç 150 sokak hayvanına toplamda 30 bin metrekarelik alana sahip sosyal tesisimizde destek sağlayacağız. Tesisimiz, can dostlarımızın kapalı tutulduğu bir barınak değil; tedavi ve aşılamalarının yapıldığı bir açık bakımevi olarak hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

Hayallerimizden biriydi

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, “Beş yıl önce bölgemize yönelik başlayan serüvenin bir parçası, tamamlayıcısıydı bu projemiz. DEÜ ile bu konuda görüşmelere başladığımızda Rektörümüz Sayın Nükhet Hotar bize büyük bir destek sağlamıştı. Kiraz’ı büyük bir hayvancılık üssü haline getireceğiz demiştik ve bu proje de bu hayalimizin bir parçasıydı” diye konuştu.

Kiraz Kaymakamı Onur Titiz, tesisin bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, ilçeye anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi daha kazandıran DEÜ’ye ve Kiraz Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

DEÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Zafer Bulut, Türkiye’de sınırlı sayıda olan sahipsiz hayvan rehabilitasyon merkezinin İzmir ve bölge adına önemine değindi ve merkezin öğrenciler için eğitimleri adına önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.