A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Fındık bahçesinde yuvarlanma vakalarında artış!

Fındık bahçesinde yuvarlanma vakalarında artış!

Yine yuvarlanma vakası!

Keşap Halkalı köyünde fındık toplayan yaşlı bir adam; bahçede yuvarlanarak yaralandı. Alınan bilgiye göre; 62 yaşındaki Mustafa Kabava isimli vatandaşın fındık bahçesinde yuvarlanarak mahsur kaldığı öğrenildi. Olay yerine gelen 4 kişilik AFAD ekibi, ayağı kırılarak mahsur kalan vatandaşı sağlık ekiplerine teslim etti.



Fındık bahçesinde yuvarlanmamak için ne yapmalıyım?

Dikkatli Adımlar Atın: Yürürken adımlarınızı sağlam atarak yürümeye özen gösterin. Zeminde kaygan veya eğimli bölgeler varsa özellikle dikkatli olun.

Doğru Ayakkabı Giyin: Doğru tabanlı ve kaymayı önleyen ayakkabılar giyerek zeminde daha iyi denge sağlayabilirsiniz. Özellikle kaygan zeminlerde sizi destekleyecek ayakkabılar tercih edin.

Zemin Durumunu İnceleyin: Adım atmadan önce zeminin durumunu kontrol edin. Kayalık, çukurlu veya yumuşak zeminlerde yürürken daha dikkatli olun. Zeminin ne tür tehlikeler içerebileceğini anlamak güvenliğinizi artırabilir.

Sıkı Giyinin: Rahat ve sıkı giysiler giyin. Sarkan giysiler takılma riski taşıyabilir. Özellikle fındık dalları ile ağaçlar arasına veya diğer engellerin arasına sıkışma riskini düşünerek giyinin.

Yaşlıysanız yanınızda mutkaka bir bulunsun: Mümkünse yalnız yürümek yerine yanınızda biriyle yürüyün. İhtiyaç halinde yardımlaşabilirsiniz.

Dengeyi Sağlayın: Bahçede yürürken denge sağlamak önemlidir. Düzgün bir şekilde yürümeye çalışın, ani hareketlerden kaçının.

Eğimleri Dikkatlice Tırmanın: Eğimli bölgelerde yavaş ve dikkatli bir şekilde tırmanın. Eğer iniş yapacaksanız, dizlerinizi hafifçe bükerek kontrolü sağlayın.

Hava Durumunu Kontrol Edin: Islak zeminlerde yürümek daha riskli olabilir. Hava koşullarını kontrol ederek yürüyüş planınızı buna göre ayarlayın.

Dikkatinizi Toplayın: En önemlisi, yürürken dikkatinizi dağıtan unsurlardan kaçının. Cep telefonu gibi dikkatinizi dağıtabilecek şeyleri kullanmaktan kaçının.

Unutmayın ki her zaman güvenliğiniz ön planda olmalıdır. Eğer bir bölgeye girmek riskli görünüyorsa, o bölgeye girmemeyi tercih edin.