A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

FİSKOBİRLİK MASALI...

FİSKOBİRLİK MASALI...

Fiskobirlik.. Fındık denince akla gelen, dev üretici kuruluşu. Kuruluşundan bu yana ortalama 72 yıldır ayakta. Ama son 5 yıldır ölümle pençeleşiyor. Ne üretebiliyor ne satabiliyor, çalışanlarını permeperişan etmiş, maaşlarını alamayan insanların kurtarıcı beklediği bu kuruluş 12 Haziran seçimlerine kadar kurtuldu, kurtuldu..Kurtulamazsa şimdiden fatihaları okumaya başlayın. Geçmiş yönetimlerden bahsetmeyeceğim, geçmişe mazi derler. Mazi kalbimde kanayan yara zaten, iyi yönetselerdi derli tutumlu olsalardı kurum zaten bu duruma düşmezdi. Gelende gideni arattı. Umut bağlayanların umutları patlıcan, biber kurutması gibi iplerde dizili kaldı.

Borçların ödenmesi noktasında büyük çabalar sarf ettiğini söyleyen ve asla “pes” etmeyen bir  Yönetim Kurulu ve var şimdi iş başında. Başkan Lütfi Bayraktar, "Geçmiş aylarda borçların ödeneceği yönünde çeşitli tarihleri vermiştik. Ancak bu takvimleri yaşanan olumsuzluklar ve ekonomik kriz nedeniyle gerçekleştiremedik. Bunun sonucu olarak da yalancı pozisyonuna düştük” diyordu.

 FİSKOBİRLİK, 2008 yılında tarihinin en zor ve fakir dönemini yaşadı.Yönetim bizlerle yaptığı toplantılarında,öncelikli hedeflerinin birliğin borçlarının ödenmesi olduğunu, borçların ödenmesi noktasında büyük girişimlerde bulunduklarını belirtiyor her seferinde ilgili Bakanlar ve  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüklerini vurguluyordu.

Ve Başkan Bayraktar,  demeç verdiği her basın açıklamasında,2008 yılında yaşadığımız sorunları artık geride bıraktık. 2009 bizim açımızdan 2008'den daha iyi olacak. 2009 yılında borçlarımızı ödeyeceğiz. FİSKOBİRLİK, borç yükünden kurtulup düze çıkacak.Fındık piyasasına gireceğiz. Piyasa dengesini kuracağız, sözlerini ifade ediyordu. Durum Ak partili Milletvekillerine de intikal ediyor, Giresun’a gelen vekiller basınla buluştuklarında FKB nin kurtulması için özen gösterdiklerini, TMO dan FKB ye verilecek 50 bin ton fındıkla kuruma kan can geleceğini söylüyorlardı, ama FKB Genel Müdüründen yapılan açıklamada, şu ana dek anılan fındığın kendilerine ulaşmadığını ulaşsa da FKB olarak piyasa dengesini bozmayacaklarını belirtiyordu.

Bir Fiskobirlik masalı size. Gide gide bir arpa boyu yol alınmış değil. FKB cephesinde durum aynı. Çalışanlar paralarını alamıyor. Emekliye sevk edilenlere ikramiyeleri ödenemiyor.Ödense de taksit taksit, kime sıra gelirse.Kurum gün geçtikçe kan kaybediyor,eriyor, eriyor.

Ey, Giresunlu ey üretici! Bak gene yazıyorum, aklını başına al. Toparlan, iktidar adayları yanına “oy” istemeye gelince kararlılığını ortaya koy. Bu kurumu ancak sen kurtarabilirsin. Güç sizde artık..