Giresun lezzetleriyle MasterChef'e damgasını vurdu!

Giresun'un kiraz turşusu ile Şebinkarahisar'ın kuru ekmeği ile yemeğini hazırlayan yarışmacı üst tura yükseldi. Yarışmanın jüri üyeleri olan ünlü şeflerin yorumu da dikkat çekti.

34 yaşındaki Bulancaklı Muzaffer Yıldız, MasterChef'te yöresel ürünlerle hazırladığı yemeğiyle jüriyi büyüledi ve bir üst tura yükselmeyi başardı.

Bulancak'ta yeni faaliyete geçen Ayatoure Hotel'de çalışan Yıldız, yemeğinde Giresun'un meşhur kiraz turşusu, fırın kuru (Şebinkarahisar kuru ekmeği) ve kuzu etini kullanarak unutulmaz bir lezzet ortaya koydu.

Jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu, Kılıç'ın hazırladığı yemeği çok beğendiler. Şefler Giresun'un kiraz turşusunu ilk kez yediklerini belirterek öve öve bitiremedi. 

 

Yöresel ürünlerle yarışmaya katılmak istediğini belirten Yıldız, jürinin 3 evet oyuyla bir üst tura yükselmeyi başardı.