Giresun plajları temiz çıktı! Bazı noktalar için uyarı

23 farklı noktadan alınan deniz suyu numunelerinin analiz sonuçlarının hepsinin uygun çıktığı belirtildi.

Valilik tarafından belirlenen izleme noktalarından alınan numuneler, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı laboratuvarlarda analiz edildi.

Yapılan analizler sonucunda, Giresun'daki birçok plajın yüzmeye uygun olduğu görüldü. Ancak bazı plajlarda su kalitesinin "Orta" olarak değerlendirildiği de gözlemlendi. Vatandaşların, denize girmeden önce güncel analiz sonuçlarını takip etmeleri ve uyarılara dikkat etmeleri önemle tavsiye ediliyor.

Yetkililer tarafından yapılan uyarılarda, deniz suyu kalitesinin çeşitli faktörlerden etkilenerek zaman içinde değişebileceği değerlendirilmektedir. Bu nedenle, vatandaşların özellikle yağışlı havalardan sonra ve kirlilik riski taşıyan bölgelerde dikkatli olmaları gerekmekte.

Alınan rapor sonuçlarının İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gereği için Giresun Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne gönderildiği öğrenildi.

Giresun Valiliği tarafından yayınlanan rapora göre ilçe ilçe değerlendirme sonuçları ise şu şekilde;

• Bulancak: Karaibrahimoğlu Ofran, Belediye Halk Plajı ve Buruncu Plajı'nda su kalitesi "Orta" olarak değerlendirildi. Buruncu Küçüklü noktasında ise kirlilik izleme amacıyla alınan numunede yine "Orta" sonuç elde edildi.

• Eynesil: Boztepealtı Plajı'nda su kalitesi "İyi" olarak belirlendi.

• Görele: Eski Şantiye Önü ve Deliklitaş Halk Plajı'nda su kalitesi "İyi" bulundu.

• Keşap: Uluburun, Düzköyaltı, Asarkaya ve T1 Plajı'nda su kalitesi "İyi" olarak ölçüldü.

• Merkez: Çerkez Önü Plajı, Koynühizmetler Önü Plajı, Belediye Plajı ve Jandarma Plajı'nda su kalitesi "Orta" olarak değerlendirildi. Polis Evi Plajı'nda kirlilik izleme amacıyla alınan numunede de "Orta" sonuç elde edildi.

• Piraziz: Eğrice Halk Plajı'nda su kalitesi "Orta" olarak ölçüldü. Villalar Önü Plajı'nda kirlilik izleme amacıyla alınan numunede de "Orta" sonuç elde edildi.

• Tirebolu: Yılgın Aile Plajı ve Kaynarca Aile Plajı'nda su kalitesi "İyi", Belediye Plajı'nda ise "Orta" olarak belirlendi. Uzumkum ve Bada Plajı'nda kirlilik izleme amacıyla alınan numunelerde "Orta" sonuç elde edildi.