Giresun'da su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimi ele alındı!

29.11.2023 tarihli ve 32384 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İl Su Kurulları kuruldu.

Yapılan açıklamada: “Bahse konu kararnamenin 435/A maddesinin 6’ıncı fıkrasında "Havza ölçekli yönetim planları, su verimliliği il planları ile içme ve kullanma suyu güvenliği planlarının hazırlanmasına katkıda bulunmak, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesiyle ilgili çalışmaları yürütmek üzere ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri ve konu ile ilgili uzmanların katılımı ile Kurul çalışmalarını yürütmektedir. Sekreteryasını İl Müdürlüğümüz yürütmekte olup alınan kararlar ve gerçekleştirilen çalışmalar Bakanlığımız Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’ne de düzenli olarak sunulmaktadır.

Toplantı gündeminde yer alan konularda ilgili kurum temsilcileri tarafından sunumlar yapılmış, ardından da soru-cevap ve öneriler alınarak toplantı tamamlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.