Giresunlu sanatçı 5 yılda 19 sergi açtı

Geçmişinde önemli sanatçıların uğra-şı dalı olan bu mesleğe Giresunlu genç Sanatçı Filiz Uzun da merak salmış ilkokul çağında başlayan bu hobi sanata dönüşmüş. Bu güne dek 18 defa sergi açarak, meydana getir-diği yüzlerce eserini sanatseverlerle buluşturmuş sanatçı Filiz uzun. Giresunlu onunla gurur duyuyor. Filiz Uzun Beyoğlu Be-lediyesi'nin katılarıyla 19. sergisini Taksim Kültür Sanat Merke-zi'nde açtı. Sergiye Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melik-oğlu, Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyeleri, Tiyatro sanatçıları, sanatseverler ilgi gösterdi.
    Sergi, büyük beğeni görmüştü. Sanatçı Uzun Türki-ye'nin çeşitli illerinde açtığı 19 sergisinin sayısını daha da arttır-mayı hedefliyor. Uzun, ABD'de bir sergi açarak, sanatını uluslar arası düzeye taşımak amacında.
    Uzun'un geçtiğimiz yıl Ankara'da organize ettiği sergi-sinin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Bu katılımın kendisini çok onurlandırdığını belirten Filiz Uzun, 'Devlet sanatçısının yanında olursa, sanatçı her engeli aşar ha-rika eserler meydana getirir” diye konuştu.   Haber: Selami Çelebi