A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Güney yolu, olmazsa olmaz

Güney yolu, olmazsa olmaz

...Giresun Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan, ortak bir basın açıklaması yaparak, Güney Çevre Yolu’unun Giresun için çok önemli olduğunu ifade ettiler.

Toplantıda konuşan Hasan Çakırmelikoğlu, “Artık Giresun şehir merkezine sığmıyor. Sığması içinde alternatif yollar gerekiyor. Havaalanı, Eğribel Tüneli ve Demiryolu konusunda basının gösterdiği hassasiyeti bu konuda da göstermelerini rica ediyoruz. Bu bugün burada söylenip yarın unutulmasın. Bu toplantıların devamı gelecek bu konuda çok ciddi ve çok azimliyiz. Yerel seçimlerden öncede Ankara'dan bunun sözünü almak istiyoruz ve biran önce projenin başlaması arzusu içerisindeyiz” dedi.

Arazi yapısının bu şekilde sınırlandırılmasının emlak değerlerini yükselterek ekonomik anlamda konut veya ticaret alanlarında yüksek inşaat maliyetlerine neden olduğuna değinen Demirkan ise, “Daha da önemlisi Çarpık Kentleşmeyi ve betonlaşmayı beraberinde getirerek önemli çevre sorunlarına sebep vermiştir. Dar Alanlarda çarpık kentleşme ile oluşan plansız ve özensiz yapılar hava ve çevre kirliliği oluşturmuş, kentin cephe aldığı Karadeniz de ise kirlenmeye neden olmaktadır. Plansız yapılaşma, arazinin kısıtlı oluşu özellikle yapılar arasında kalan imar yollarının genişlemesini engelleyerek özellikle hava ve çevre kirliliği oluşturmaktadır. Ancak yukarıda sayılan nedenlerin en tetikleyicisi ise plansız bir kentte büyüyen ve gelişen nüfus artışının oluşturduğu araç ve yaya trafiğidir. Giresun ilinin güneyinden geçmesi tasarlanan yol 1/100000’lik çevre düzeni planına işlenmiştir, bu yol karayolları ağında olup Karadeniz sahil yolundan Piraziz Erenköy mevkii civarında giriş yaparak Bulancak ilçesinde Maden bölgesi – Kovanlık mevkii- Saraçlı’dan geçerek Erikliman mevkiinden Giresun’a giriş yapmakta 2 km derinlikten Boztekke, Alınca güzergahını takip ederek Keşap Güneyköy mevkiinden Trabzon Giresun karayoluna bağlantı yapmaktadır. Plana işlenen yol Giresun merkezde Erikliman yerleşkesinden giriş yapıp , Uzgur , Çandır çalış, Çaykara , barça paralelinde ilerleyip Keşap Güneyköy’e doğru hareket etmektedir. Tasarlanan yol güzergahı Bulancak ilçesinin 1.5 ila 2 km sahil derinliğinden,  Giresun’un 2 ila  4.5 km arası derinliğinden, Keşap ilçesinden Tirebolu- Doğankent kavşağına kadar 1 ila 1.5 km derinlikten geçmektedir. Bu bağlamda bu yol Giresun kentinin ve ilçelerinin sağlıklı bir şekilde büyümesi için olmazsa olmazdır” diye konuştu.