Havaalanının temeli seçim sonrası atılacak

Beraberinde  diğer milletvekili adayları Adem Tatlı, Mehmet Geldi, Şengül Şahin ve parti mensuplarıyla  seçim çalışmaları yapan Canikli,  Ordu-Giresun Havaalanı'nın son aşamaya geldiğini söyledi.

Bulancak halkına 8, 5 yıllık iktidarlarında yaptıkları çalışmaları anlatarak  önümüzdeki dönemde de  yapacakları projeleri gündeme getiren   Canikli, Ordu-Giresun Havaalanı'nda gelinen son nokta hak-kında da bilgi verdi.

 Canikli, "Ordu-Giresun Havaalanı projesinin, 4 Mart'ta ön yeterlilik ihalesi yapıldı. Teklif veren 7 firma yeterlilik hakkı elde etti. Bu havaalanı 270-300 milyar liralık çok önemli ve büyük yatırım. Dünyada da örne-ği çok az olan bir yatırım. Yöntem itibariyle dolgu üzerine oturtulacak pist. Dünyada çok az örneği var. Böyle güzel muhteşem bir proje olacak. 4 Mart'ta birinci aşama ihalesi yapıldı. Bir ihalenin yapılması için arkasında çok büyük ve uzun çalışmaların yapılması gerekiyor, bürokratik ve teknik olarak. 4 Mart'ta birinci aşama yapıldığına göre, yatırım programına alınmış, bütün fizibilite çalışmaları yapılmış, kaynağı temin edilmiş ve geçtiğimiz 4 Mart'ta da ihaleye çıkılmış. 7 firma belirlenmiş ve ön yeterliliği almış durumda. Şimdi bu 7 firma 30 Mayıs'a kadar tekliflerini verecekler. 30 Mayıs'ta da teklifler açılacak ve ihale bitmiş olacak. Ne zaman, 30 Mayıs'ta. Biz Mart itibariyle temel atacağımızı söylemiştik. 3 aylık gecikme söz konusu. Bunu kabul ediyoruz. Onun da temel nedeni, bu yatırım programına alınmasındaki süreç. Özellikle teknik nedenlerle DLH ile Devlet Planlama Teşkilatı arasındaki bürokrasiden gecikme oldu. 3 aylık gecikme söz konusu. Ama biz seçimden önce temeli yetiştirebiliriz. Zorlarsak yetişir. Fakat seçimden birkaç gün önce atabiliriz. Çok sıkıştırırsak Haziran'ın 10'unda falan temeli atabiliriz. Ama o zaman da doğal olarak sanki seçim yatırımı gibi algılanır. O yüzden temel atmayı seçim sonrasına bıraktık' şeklinde konuştu.

Öte yandan Bulancak Faal Muhtarlar Derneği ve Bulancak Ticaret Sanayi Odası'nıda ziyaret eden heyet ilçeden ayrıldı.