HAYALİN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜĞÜ MUHTEŞEM AN!

Bölge halkı yapılan bu hizmeti alkışlayarak yapanlara  ve emeği bulunanlara teşekkür etti.

 

Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak ve Dünyanın denize dolgu 3’üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Ordu-Giresun Havalimanı açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, AK Parti Giresun Milletvekilleri Adem Tatlı ve Mehmet Geldi, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Belediye Başkanları, çok sayıda milletvekili, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Havaalanına gelen ilk uçak İstanbul’dan Zeytinburnu Belediye Başkanı hemşerimiz Murat Aydın ve Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ında aralarında bulunduğu yolcuları taşıyan ‘Batman’ isimli uçak oldu.

Havaalanının yapılış hikayesini anlatarak konuşmasına başlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, “50 yıldır beklenen hayalin bugün gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun talimatı 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliğine ilişkin görüşmelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yapıldığı günlerden bir gece, saat 01.30’da sayın Cumhurbaşkanımız, o dönemin başbakanı tarafından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a talimat vermesiyle başladı ve ondan sonra da hızla devam etti. Öyle muhteşem bir yatırım ki, dünyada sayılı örnekleri olması açısından son derece önemli. Şu anda dünyanın ilgisini çeken bir yatırım. Eğer, Ordu ve Giresun halkı bu projeyi candan istemiş olmasaydı bugün gerçekleşmezdi. Bu nedenle en büyük teşekkür Ordu ve Giresun halkınıdır” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bugün sadece açılış değil, bir aşkın, bir sevdanın, bir tarihin yazıldığı gün. Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye’nin 54’üncü havalimanı. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi birbirine bağlıyoruz. Ordu ve Giresun halkına kazasız, belasız yolculuklar diliyorum. Lojistik merkezler kuruyoruz. Şu ana kadar 8 lojistik merkez kurduk. Afrika'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya ne kadar kültürel aktarım yapılıyorsa bu Türkiye üzerinden yapılıyor ve Türkiye üzerinden yapılacak. Mega projeleri harekete geçireceğiz. Ordu-Giresun Havalimanımız hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Gözün aydın olsun Ordu. Gözün aydın olsun Giresun. Gözün aydın olsun Karadeniz. Mutluyuz, Ordu-Giresun Havalimanını açıyoruz. Artık bu millete efendi olmanın değil hizmetkar olmanın hazzını duyuyoruz bu eserlerle” dedi.
Türkiye’de 26 olan havaalanı sayısının 54’e çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ordu ve Giresun için tarihi bir gün. Hayal edilemeyen bir proje gerçek oldu. Ordu-Giresun Havalimanı hayırlı olsun” diyerek, sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından, Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak ve Dünyanın denize dolgu 3’üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanının, kurdele kesimi yapılarak açılışı gerçekleştirildi.