A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

‘Herkesin kıymetli olduğunu bilen çocuklar yetiştirmeliyiz’

‘Herkesin kıymetli olduğunu bilen çocuklar yetiştirmeliyiz’

Eğitim camiasını ve öğretmenleri önemsediğini belirten Kaymakam Ünal Koç, “Öğretmenlik önemli bir meslek. Bizim görevimiz öğretmenlerin önünü açmak. Ahengi, birliği ve beraberliği sağlamaktır. Öğrencilerin yetiştirilmesinde öğretmenlere büyük görev düşmektedir. Akademik başarı önemli ama öğrencilere sadece akademik başarı yetmez. Onların müzik, spor ve edebiyatla uğraşmaları gerekir. Akademik başarının kitap okuma, spor ve müzikle desteklenmesi lazım. Yabancı dil önemli. Öğrencilerimizin en az bir dil öğrenmeleri lazım” dedi.

Öğrencilerin yetiştirilmesinde ahlaki değerlere de önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Koç, öncelik olarak iyi bir insan olmanın gerekliliğini vurgularken, iyi insan olmanın beraberinde başarının da geleceğine dikkat çekerek, “Öncelikli, güzel ahlaklı, karakterli çocuklar yetiştirmemiz lazım. Başarı bundan sonra zaten gelir. Çocuklara öncelikli kaliteli insan olmayı öğreteceğiz. Hedefimiz kaliteli, iyi insan. Milli ve manevi değerleriyle barışık, insanlara değer veren insanları kucaklayan, herkesin kıymetli olduğunu bilen çocuklar yetiştirmeliyiz. Başarı bundan sonra kendiliğinden gelir” diye konuştu.

Fen Lisesi öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Kaymakam Ünal Koç, öğrencilerle tek tek tanışırken, öğrencilerle hayalleri, hedefleri, en son okudukları kitap, uğraştıkları spor, ile ilgili sorular sorarak kitap okumanın boş zaman işi olmadığını, özel vakit ayrılması gerektiğini belirterek, her öğrencinin evinde bir kitaplığı olması gerektiğine dikkat çekti. 

Konuşmasında öğrencilere nasihatlerde bulunan Kaymakam Ünal Koç, “Hayat mücadele edildikçe güzel. İnsanların büyük hedefleri olmalı. Ona ulaşmak için ara istasyonlar olmalı. Hepsinin zorlukları kolaylıkları var.” dedi.  

Öğrencilerle soru cevap şeklinde sohbet eden Kaymakam Ünal Koç, öğrencilere bu sohbet ile amacının onlarda bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade kaydetti.

Kaymakam Ünal Koç’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut  ve okul müdürü Coşkun Göktekin ile idareciler eşlik etti.