A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

İzmir Basifed dijital gelecek zirvesi’nde teknolojiyi tartıştı

İzmir Basifed dijital gelecek zirvesi’nde teknolojiyi tartıştı

Alphan Manas, “GPT 4, 100 trilyon parametreye ulaşmış durumda, parametren kadar konuşursun. 4 senelik bir süreçte 17 milyar parametreyi işleyebiliyorken, 100 trilyona ulaştık. Bu inanılmaz bir hız yapay zeka için” dedi. Yapay zeka yöneticilerin gelmekte olduğuna dikkat çeken Manas, “Çalışanların yüzde 64’ü yapay zekaya yöneticilerinden daha çok güveniyor. Çalışanların yüzde 82’si robotların daha iyi iş çıkaracağını düşünüyor” dedi.


Yapay zeka iş süreçlerine entegre oluyor

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, “Yapay Zeka Çağında İnsanın Geleceği-Üretici Yapay Zeka” sunumu gerçekleştirdi. 75 kurucu kurumsal üye ile kurulmuş bir platform yarattıklarını söyleyen Öney, “Teknoloji alanında uzman, yetkin insanlar yetiştirmek istiyoruz” dedi. 2000’li yılların başından itibaren teknolojik çağa girdiğimize vurgu yapan Öney,“5G ve web3’e geçiş yaklaşıyor. Pandemi sonrası yüzde 100 dijitalleştik. 2106 da 18 zettabayt yıllık veri üretilirken, 2022’de bu rakam 97 zettabayta ulaştı” dedi. Nesnelerin interneti geliştikçe evimizdeki her elektronik aracın bir telefon kadar uzağımızda olacağını söyleyen Öney,“Yapay zekayı iş süreçlerine entegre eden firmaların oranı 2022’de yüzde 90’a ulaşmış durumda. Küresel yapay zeka pazarı 2030’da şu anki oranının 10 katı seviyesine ulaşması bekleniyor” dedi.

 

Yapay zeka ve teknolojinin temeli çiptir

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Coşkun Küçüközmen Karluna ve Luna Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı ile bir söyleşi gerçekleştirdi. “Gelecekte Finans Teknolojileri ve Çip Dünyası”nın konuşulduğu söyleşide Mustafa Karabağlı, robotik sistemlerden başlayıp karanlık fabrikalara giden dijitalleşme süreci içinden geçtiklerini söyledi. Dijitalleşmenin sadece finans alanında, parasal kaynakların yönetilmesi ile ilgili olmadığını söyleyen Karabağlı, “Kendimizin yakın geçmişteki verilerinden geleceğe hazırlanma noktasında faydalanmak durumundayız. Yapay zeka açıkçası var olan tüm verilerin derlenip toplandığı, sunulduğu bir mekanizma. Hız bu noktada çok önemli” dedi.

Karabağlı, “Taiwan önemli bir çip üretim noktası. Çin buraya iki savaş gemisi gönderdiğinde dünya ayağa kalkmasının altında yatan temel sebeplerden biri de budur. ABD 280 milyar dolarlık yatırım ile buradaki çip üretimini ABD’ye ya da başka güvenli bulduğu bir ülkeye taşımak için çalışma başlattı” dedi.