A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Kontrolsüz ilaçlama can aldı!

Kontrolsüz ilaçlama can aldı!

 Böcek ilacından zehirlenerek hastaneye kaldırılan 1'i ağır 10 kişinin ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre; apartmanda oturan bir aile ilaçlama için internetten bir kişiyle irtibata geçti.

İlaçlama ruhsatı bulunmayan kişiler, Ulus'ta tarım ilaçları satan bir dükkândan alüminyum fosfit maddesi temin etti. Böcek ilacı kurallara uyulmadan evde kullanıldı.

İlaçlama yaptıran aile ve apartman Sonuç olarak tam bir facia ile karşı karşıya geldi.

Olay ile alakalı bir açıklama yapan ZİRVE İLAÇLAMA Sahibi Kimyager ÖMER KARAHASAN;

Özellikle yaz dönemlerinde havaların ısınması ile evlerde iş yerlerinde fabrikalarda apartmanlarda meydana gelen haşerelere karşı ilaçlama işi çok yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bizler vatandaşlarımızı Ankara’daki üzücü olaylardan dolayı bir kez daha uyarmak zorundayız.

İlaçlama öyle herkesin eline ilaçlama pompasını alıp yapacağı bir iş değildir. İlaçlama yapan firmaların Mesul Müdürü, İlaçlamayı Kullanan Personelin İse Biyosidal Ürün Uygulayıcı Belgesi Olmak Zorundadır. Kullanılan İlaçların Halk Sağlığına ve Dünya Sağlık Örgütünün Belirlediği Özelliklerde Olması gerekir.

Giresun Üniversitesinde Yüksek Lisans Tezi Olarak da ‘’Tarım İlaçlarının Çevreye İnsana Suya verdiği zararları’’ çalışan Ömer Karahasan Tarım İlaçlarının EV içi İlaçlamalarda kullanılmasının yanlış olduğunu söyledi.

EV ve İş yerlerini ilaçlatmak isteyenlerin mutlaka ilaçlamaya gelen firmalardan bu belgeleri özelliklede İlaçlama yapan kişinin Sertifikasını mutlaka istemesini tavsiye ediyoruz.

İlaçlamada bir kural vardır. Eğer kapalı alan içinde böceklerde etkili olması gereken ilacı zemine sıkarsanız böceğe Havaya Sıkarsanız İnsana zarar verir.