A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

“Zamlarla yarattığınız adaletsizliği kabul etmiyoruz”

“Zamlarla yarattığınız adaletsizliği kabul etmiyoruz”

Bugün Bulancak Cumhuriyet meydanında saat 13.00’da toplanan Emekliler ve Dayanışma Sendikası temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında şu açıklamalar yer aldı: “Giresun-Bulancak-Pirazizli hemşherilerim, emekli kardeşlerim ülkemiz 43 yıldan bugüne hangi parti iktidara gelirse gelsin aynı politikalar ile yönetilmektedir. Bu politikalar özünde azgın bir emek sömürüsü, ülke kaynaklarının acımasızca yağması, talanı, zenginin gittikçe zenginleşmesi sağlanırken, genel olarak toplumun ve ülkenin fakirleşmesi vardır.

Bu hükümet döneminde 2008 yılında düzenlenen yasa ile emekli aylığı bağlanma oranları yüzde 28’lere kadar indirilmiştir. Bu yasa ve uygulamaların sonucu bugün karşımıza hayat pahalılığı yoksulluk, fakirlik olarak çıkmaktadır. Yasa düzenlenirken, emeklilerin aleyhine, sermaye sahiplerinin lehine olacak şekilde düzenlemiştir.



2008’den öncesi emekli ve sonrası emekli gibi kategoriler ile ortaya çıkan kaostan yararlanma yoluna gitmişlerdir. Her zam döneminde biriden alıp diğerine vermek gibi garip bir uygulama ile emeklilerin canını yakan bir durum olmuştur. Aylıkların belirlenmesinde taban aylığı, refah payı veya seyyanen zam gibi esnek, kuralsız uygulamalar da başka bir sorun olarak devam etmektedir. Bütün bu karmaşanın tek bir sebebi vardır. Emekliyi, çalışanı en az aylık ve maaşa razı olur duruma düşürmektir. Bu sadece zengine sermaye aktarama yöntemidir. Hayat pahalılığın karşı yapılan bu zamlar emekli için yeterli değildir ve de kabul etmiyoruz.



Zamlarla yarattığınız adaletsizliği kabul etmiyoruz. Bütçe için gerekli bedelin sorumlusu biz değiliz. Bu bedeli milli gelirden yüzde 80 pay alan sermaye sahipleri ödesinler. Ekonomik yük emekliler ve çalışanların sırtına bindirilmiştir. Emeklilerin de insanca yaşama hakkı vardır. Kullandığımız varlıkları bu güne emekliler biriktirdiler, varlık biriktiren insanlara darlık çektirmeye kimsenin hakkı yoktur.”