A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Azerbaycan’ın Sanat Koleksiyonu İzmir’de..

Azerbaycan’ın Sanat Koleksiyonu İzmir’de..

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF), Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi ile İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. EÜ Senato Salonunda düzenlenen protokol imza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi Müdürü Prof. Chingiz Farzaliyev, Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi Uluslararası İlişkiler Departman Sorumlusu Konul Rafiyeva ve ilgili akademisyenler katıldı.

EÜ’si ile, kardeş ülke Azerbaycan ile yaptığı iş birliklerine bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Mehmet Ersan, “İmzaladığımız bu protokolün temel amacı müşterek değerlere sahip olduğumuz Azerbaycan ile kültür ve sanat konusunda karşılıklı iş birliklerimizi güçlendirmek ve geliştirmektir. Bu amaç doğrultusunda protokolün kapsamı Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi’nde yer alan zengin koleksiyondan sanat eserlerinin İzmir’de sergilenmesine yönelik etkinliklerin düzenlenmesini içermektedir. Aynı zamanda bu sergi kapsamında eserlerden görsel-işitsel enstalasyonlar üretilecek ve sergi dijital teknolojilerle desteklenecektir. Azerbaycanlı sanatçıların desteğiyle Azerbaycan müziklerinin sunumu eşliğinde sergi İzmirli sanatseverlerle buluşturulacaktır. Yapılan iş birliğinin her iki ülke ve dahil olan kurumlar için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Uluslararasılaşma misyonuna kültür-sanat desteği

Dekan Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın oldukça zengin sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan milli müzesiyle iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliğinin üniversitemizin kültür ve sanat alanındaki uluslararasılaşma hedeflerine katkı sunacağını umuyoruz. Bu hususta uluslararasılaşma vizyonuyla bizlere öncülük eden Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyorum ” diye konuştu.


 

İş birliğimiz iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirecek

Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi Müdürü Prof. Chingiz Farzaliyev, “Bu iş birliği, iki kardeş ülke ve halklarımız arasındaki dostane ilişkileri pekiştirmektedir. Ülkelerin kültürüne yönelik ortak projelerin uygulanması ve Azerbaycan günlerin düzenlenmesi, İzmir Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından Azerbaycanlı müze uzmanlarına yönelik eğitimlerin düzenlenmesi gibi etkinlikler anlaşma kapsamında yer almaktadır” diye konuştu.

“Protokol kapsamında pek çok etkinliği hayata geçireceğiz”

Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi Uluslararası İlişkiler Departman Sorumlusu Konul Rafiyeve, “Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi ile İzmir

Ege Üniversitesi arasında iş birliği ilişkilerinin kurulmasına yönelik Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı temsilcileri arasında uzan zaman önce başlattığımız müzakereler, bugün hala devam ediyor. Ege Üniversitesi ile başlattığımız proje kapsamında birçok etkinliği hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Amaç, ortak değerlere sahip Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kültürel ve sanatsal iş birliğini güçlendirmek, geliştirmek ve iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin kültürel ağlar aracılığıyla kurulmasına katkıda bulunmaktır” dedi.