A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

ATAK ekibi Dr. Hakan Güvenç’i unutmadı!

ATAK ekibi Dr. Hakan Güvenç’i unutmadı!

Kamp alanına Elmalı Obası’ndan yürüyerek başladı, 3107m yükseklikteki Karagöl Dağı zirve tırmanışı ile devam edip Gağnal Obası'nda sona erdi.

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mete Durmuş “Her yıl Karagöl kampını gerçekleştiriyoruz. Bu ekibimiz için bir gelenek oldu. Bu tarz etkinlikler birbirimizi daha iyi tanımamızı, limitlerimizi öğrenmemizi sağlıyor. Bu seneki yürüyüş etabımız daha zor ve uzundu. 17km lik bir mesafeyi arkadaşlar ile yürüdük. 2300m irtifadan 3107m'ye tırmandık. Giresun’un zirvesine tırmandık. Uzun bir yürüyüş sonrasında Camlı Göl’deki kamp alanına ulaştık.  Bir gece göl kenarında konaklayıp sabah erken saatlerde 3040m yüksekliğindeki Kırklar Tepesi’ne zirve tırmanışını gerçekleştirdik.

Zirvenin ardından Sağrak Gölü’nü ziyaret edip Gağnal Obası’ndan araca bindik. Etkinliğimiz 1 gece 2 gün sürdü.  ATAK ailesi olarak doğa yürüyüşü ve kamp yaparak yalnız eğlenip hoş vakit geçirmedik, aynı zamanda uygulamalı eğitim yaptık. Çünkü arama kurtarma gönüllüleri her türlü ortamda, şartlarda, zaman diliminde operasyona çıkmaya hazır olmalıdır. Uygulamalı olarak kampçılık, yön bulma, dağcılık eğitimleri verildi.

Eğitimin en eğlenceli ve ilgi çeken tarafı doğada hayatı devam ettirme uygulamaları idi. Yüksek irtifa hastalıkları ve çözüm yöntemleri hakkında bilgi verdik. Bu kamp ilimizin lider dağcısı Dr. Hakan Güvenç’in anısına gerçekleştirildi. Kendisini daima saygı ile andık ve manevi mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz.  Biliyoruz ki Osman Ağa,  Dr Hakan Güvenç gibi ülkemize karşılıksız hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği,  her yıl 17 Ağustos’ta yapılan Dr. Hakan Güvenç’i anma törenine katılmaktadır. Dernek gönüllüleri tırmandıkları her dağda zirve defterine Hakan Güvenç’in adını yazıp onu anmaktadır. Zirve tırmanışına katılan ATAK gönüllülerinden birinin adı ise Hakan Güvenç’ti.