A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Fındık fiyatı, serbest piyasada 70 TL’ye kadar düşecek!

Fındık fiyatı, serbest piyasada 70 TL’ye kadar düşecek!

Bu yıl Giresun kalite fındığın 84 lira, levant kalite fındığın 82,5 lira, sivri fındığın ise 80 liradan alınacağı açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından randıman primi ve destekleme priminin bu fiyatlara ilave olarak ödeneceğini söylemişti.

TMO’nun fındık alım şartları ve kotası nedeniyle üretici; fındığının tamamını TMO’ya satamaması, serbest piyasada fındığın farklı fiyatlarla işlem görmesine neden oluyor.

Fındık taban fiyatının 70 TL’ye kadar düşeceği ön görülüyor

Serbest piyasada fındık taban fiyatının 70 TL’ye kadar düşeceği ön görülüyor. Büyük şirketlerin belirtilen taban fiyatta piyasayı zorlayacağı ve taban ücretle fındık alımı yapacağı konuşuluyor.

Ocak ayından sonra fındık fiyatı 100 TL

Girdi ve çıktı maliyeti göz önüne alındığında bu yıl fındık fiyatı, üreticinin yüzünü güldürmedi. Ekonomik maliyetin sürekli artması nedeniyle belirtilen fiyat; üreticinin beklentisinin altında kaldı. Serbest piyasada 70 TL’ye kadar düşeceği ön görülen fındığın, Ocak ayından sonra 100 TL bandında işlem göreceği ön görülüyor.

Seneye don yılı!

Tahmini olarak her on yılda bir gerçekleşen ‘zirai don’ ihtimali; önümüzdeki sezon fındıkta gerçekleşirse eğer ocak ayından itibaren 100 TL bandında işlem görecek olan fındık fiyatlarının; mart ayında itibaren 140 TL’den işlem görmesine neden olacaktır.

Sabreden istediği fiyatı alacak!

Serbest piyasada, 70 TL taban fiyata kadar alıcı bulacağı düşünülen fındık fiyatının, ocak ayından itibaren 100 TL’den işlem görmeye başlayacağı ve kademeli olarak mart ayına kadar artış göstermesi; fındığını satmayan ve direnen üreticilerin istediği fiyatı bulmasında yardımcı olacaktır.