A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Batı polimer’den geri dönüşüme dev yatırım

Batı polimer’den geri dönüşüme dev yatırım

Türkiye’de geri dönüşüm sektörünün olması gereken seviyenin çok altında kaldığına dikkat çeken Güzelel, hammaddede yüzde 88 oranında ithalata bağımlı olan sektörde yüksek teknolojili geri dönüşüm tesislerine ihtiyacın her geçen yıl artacağına işaret etti.

Küresel Plastik tüketiminin sadece yüzde 8’inin geri dönüştürüldüğünü, 2035 yılına kadar geri dönüştürülmüş plastiklerin tüketimini, toplam tüketimin %30’na ulaşmasının beklendiğini hatırlatan Güzelel; Pet şişe ve gazete kağıdı toplamak demek değil

“ Hedefimiz ilk aşamada aylık “1000 ton kapasite ile polietilen ve polipropilen hammaddeden imal edilmiş plastik ürünlerin toplanarak geri dönüşümünü sağlayacağız. Hem ihracat yapacak hem de iç piyasa ihtiyacını karşılayacağız. Geri dönüşümünü sağlayacağımız malzemeleri başta Avrupa olmak üzere yurt dışından temin edeceğiz. İç piyasadan bu kadar malzemeyi bulmak zor. Plastik atık toplayan bu alanda uzmanlaşmış ciddi firmalar ile iş birliği yapacağız”



Güzelel şöyle devam etti:

“Yeşil Mutabakat sürecinde, ülkemizden Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkelere ihraç edilecek her türlü sanayi ürünün içerisinde belirli oranlarda geri dönüştürülmüş malzeme kullanmak zorunlu olacak. Plastik de bu sektörlerin başında geliyor. Bugün hayatımızın her alanında bulunan plastiğin, daha yüksek derecede katma değer yaratması için geri dönüşüm sektörümüzün dünyadaki örneklerine uygun şekilde gelişmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla Türkiye’de geri dönüşüm deyince sokaktan pet şişe ya da gazete kağıdı toplamak akla geliyor. Oysa her sektörde geri dönüştürülebilir malzemeler var ve bu ürünler birkaç kez geri dönüştürülerek tekrar üretim süreçlerinde kullanılıyor. Bu nedenle hemen her sektörde geri dönüşüm önem kazanacak ve bu alana yapılacak yatırımlar artacak. Biz de Yeşil Mutabakat süreçlerine uygun olarak, ihracata odaklanan; bilgi ve teknoloji yoğun bir yatırımı ülkemize kazandırmak istiyoruz” ifadesini kullandı.