A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Sanatını sokakla buluşturan Tatar Ressam Mullonur harika eserler yaratıyor

Sanatını sokakla buluşturan Tatar Ressam Mullonur harika eserler yaratıyor

O bir Müslüman Türk. Yaşayışıyla davranışıyla karakteriyle. 11 yıl önce Türkiye’ye önce İstanbul’a geliyor. Burada sanatını icra etmeye başlıyor.

Sokak ve cadde duvarlarına hünerlerini buluşturduğu fırçalarından doğan harika resimler, görenleri adeta büyülüyor.

Kısa sürede çalışmaları yurt genelinde duyuluyor ve görülüyor ve önce belediyelerden daha sonra kurumlardan teklifler alıyor.

Sanatı duvarlarda adeta açık sergi gibi

Mollunur, şu an 55 yaşında. Bu merak ve yetenekle birleşince küçük yaşta başladığı bu işinde güzel eğitim alıyor. Tataristan’da Üniversitede resim bölümünden mezun olduktan sonra öğretmenlik yapıyor memleketinin okullarında.

Bu branşta onlarca sanatkar öğrenci yetiştiriyor. Öğrencileri de Türkiye’ye gelerek bu sanatlarını icra ediyorlar çeşitli illerde.

Tatar Ressam Mullonur üstadın, çalışma yaptığı iller arasında İstanbul dışında, İzmit, Körfez ilçesi, Adana, Giresun ve Bulancak ilçesi yer alıyor.

Her eseri canlı tablo

Ressam Mullonur, sanatıyla duvarların buluştuğu illerde yaptığı eserleri, o kentlerin sokaklarına caddelerine okul ve kurum duvarlarına ayrı bir özellik ve güzellik katıyor.

Sanatçı Mullanur’la çalışma yaptığı Giresun Merkez Hacı Siyam Mahallesi Bozbağ Caddesi Ülkü Sitesi önündeki istinat duvarlarının altında buluştuk.

O sıcak güneşin altında emek vererek özenerek yaptığı çalışmasını bıraktı.

“Hoş geldin” dedi bizlere. Yıldızhaber ve Milat Gazetesini önceden okumuş çok beğenmiş.

Zevkle kabul etti haber yapmamızı. Anlattı bize geçmişinden biraz.

Sanatıyla ilgili bir çok sergiler açmış memleketinde. 4 kız çocuğu var. Eşi ve ailesiyle Giresun’da yaşıyor.

Biz kendimizi burada göçmen kabul etmiyoruz

Mullonur’a sordum; “Burada kendinizi nasıl hissediyorsunuz?” Mullonur, “Bizim bura memleketimiz, biz sizlerin kardeşleriyiz. Vatan bayrak ayrı olsa da aynı soydanız. Müslümanız. Ortak ve kutsal değerlerimiz aynı. Neden yabancılık çekeyim. Türkiye’mi ve soydaşlarımı seviyorum. Onlarda beni. Tataristan zengin bir ülke bizim memlekette de Türkiye’den gelen iş kuran yaşayan kardeşlerimiz var”

“Peki, “Şu an burada iş için nasıl bir öneri geldi” dediğimde, yanımıza gelen Mahallenin muhtar Baş azası ve Ülkü Sitesi C blok Yönetim kurulundan Hacı Türkyılmaz soruma şu cevabı verdi; “ Semtimizin bu güzelliklerden yararlanması için belediyemizin beyaz Masasına baş vurduk, sağ olsun Belediye Başkanımız Av. Aytekin Şenlikoğlu talimat vererek bu güzelliğin oluşumunu sağladı. Diye konuştu.