A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

46 YILLIK USTA AVŞAR, EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

46 YILLIK USTA AVŞAR, EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Manisa'nın Yunus emre İlçesinde   yaşayan evli 4 çocuk babası 58 yaşındaki İsa Avşar 46 yıldır ayakkabı tamirciliği yapıyor. Yunus Emre’nin Muradiye Mahallesinde 15 metrekare iş yerinde mesleğini sürdüren ve İşlerinin yoğun olduğunu çırak bulamadığını aktaran ayakkabı tamir ustası İsa Avşar "ayakkabı tamirciliği altın bilezik. Meslek öğrenmek isteyen gençlerin öğrenmesini tavsiye ederim. Ben bir daha dünyaya gelsem yine ayakkabı tamir ustası olurum” dedi. 

      4 çocuğunu ayakkabı tamirciliği yaparak okutup büyüttüğünü söyleyen İsa Avşar "Bizim meslek son demlerini yaşıyor. Benden sonra bu makineleri çalıştıracak yok. Çırak olmaması ve yetişmemesinden biraz endişeliyim. Ayakkabı tamirciliği yok olmaya yüz tutmuş bir meslek artık.  Bizim işlerimiz hareketli. Bu meslek yok denecek kadar az. Biz tamirciler yoğun çalışıyoruz.   Her türlü ayakkabı tamiri yapıyoruz. Spor ayakkabı, kundura ayakkabı, sandalet ve terliği vatandaşlar tamir için bizlere getiriyor" dedi. 

Benim 46 yıllık sloganım var

Avşar Usta; "Vatandaşlarımıza söylediğim sloganım var 'eski ayakkabınızı atmayın getirin bize, yenileyelim verelim size' bu sloganı ben yıllarca kullanıyorum. Bu slogan bana özgü ve vatandaşlar tarafından da sevildi ayrıca karşılığını da buldu.  

Ekonomiye katkı sağlıyorum

     Yılda binlerce ayakkabıyı çöpe atmaktan kurtardıklarını aktaran ayakkabı tamir ustası İsa Avşar "Bizim tamir yaptığımız ayakkabılar çöpe atılmadığı için çevre kirliliğinin önüne geçmiş oluyoruz.  Ayakkabı ham madde günümüzde çok pahalı. Bizim yaptığımız tamirler sayesinde binlerce ayakkabı az üretildiği için ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz.   Benim son sözüm yetkililer bizim gibi unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmaya yardımcı olurlarsa sevinirim. Hayat şartlarından dolayı eskiye çok rağbet var. İşlerim çok yoğun. Vatandaşlar eskiyen ayakkabılarını tamir yaptırıyor. Yeni ayakkabı fiyatlarının yükselmesi ayakkabı tamircilerinin işinin artmasını neden oldu" diye konuştu.