A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

İncir Reçelinin bu faydalarını biliyor musunuz?

İncir Reçelinin bu faydalarını biliyor musunuz?

Piraziz’de ikamet eden Binnaz Güner isimli vatandaş da hem kış aylarında tüketmek hemde ihtiyacı olanlara satmak için kardeşi Zeliha Henden ile evinin bahçesinde İncir Reçeli yapıyorlar.

İlk olarak incirleri iyice yıkayan abla kardeş daha sonra büyük bir tencerede incirleri kaynatıyorlar. Daha sonra da kaynattıkları incirleri çuvala koyarak eledikten sonra kavanozlara koyarak yemeye hazır hale getiriyorlar.

İncir Reçeli almak isteyenlerin kendilerine ulaşabileceğini ifade eden abla kardeş, İncir Reçeli’nin faydalarının saymakla bitmeyeceğini sözlerine eklediler.

Peki İncir Reçeli neye yarar?

İncir reçeli yüksek oranda lif içerdiği için sindirim sistemi açısından faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır ve hızlandırır, Kansere karşı koruyucu bir etkisi vardır ve kanser riskini azaltır, İncir reçeli vücudun canlı ve enerjik olmasını sağlar, Vücudun enerjisini yükseltir, Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir, Bağışıklık sistemini güçlendirir, Zihnin daha sağlıklı ve sakin olmasını sağlar, Göz hastalıklarına iyi gelir, Bakterilere ve virüslere karşı direnç gösterir, Vücudu dış etkenlerden ve hastalıklardan korur, İncir reçelinin içerisindeki kalsiyum, magnezyum, potasyum sayesinde kemik yapısını güçlendirir,

Kolesterole karşı faydalıdır, Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kalp hastalıkları, damar hastalıkları gibi hastalıklara karşı vücudu korur, Solunum ile ilgili rahatsızlıklar açısından faydalıdır ve Vücudun kuvvetini artırarak vücuttaki yorgunluğu giderir.