Gezmiş, Çocukların sorunlarını meclise taşıdı

Milletvekili Gezmiş, "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla TBMM’de yaptığı konuşmasında; "Ülkemizdeki çocukların hali maalesef can yakıyor, tablo içler acısı" diyerek şunları dile getirdi:

Acı tablo

"2022  verilere göre; Okulda olmayan çocuk sayısı: 1.6 milyon. Tarikat yurtlarındaki çocuk sayısı: 210 bin. Bakıma muhtaç çocuk sayısı: 168 bin 247. Çocuk işçi sayısı: 101 bin. İstismar edilen çocuk sayısı: 31 bin 890. Sokakta çalışan çocuk sayısı: 9 bin 914. Cezaevindeki çocuk sayısı: 2 bin 76.

Çocukların kötü yaşamasının önüne geçilmesi ve çocuklara karşı işlenen suçların cezalarının arttırılmasını isteyen CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu ülkede her çocuktan devlet sorumludur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ülkemizde güven ve huzur için de eşit şartlarda yaşaması için gereken tüm tedbirler alınmalıdır Ayrıca; okullarda, çocuklarımıza  günde 1 öğün ücretsiz yemek verilmeli, çocuklarımızın sağlıklı beslenebilmeleri, güvenli yaşayabilmeleri için gereken önlemler alınmalıdır. Atamızın dediği gibi; Vatanı korumak çocuklarımızı korumakla başlar" ifadesini kullandı.