Yeni atanan mühendislere hizmet içi eğitimler verildi

Orman İşletme Müdürlüklerinde orman işletme şefi ve fidanlık şefi olarak görev yapacak mühendisler, 4 gün boyunca Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri tarafından 15-18 Ocak 2024 tarihlerinde hizmet içi eğitime tabi tutuldu.

Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ev sahipliğinde konferans salonunda başlayan eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince; Orman Genel Müdürlüğü'nün 185 yıllık köklü, kurum kültürü olan büyük bir teşkilat olduğunu, teknik elemanların yöneticilik sorumluluk bilincinde olmaları için mevzuata hâkim olmaları gerektiği, bu amaçla eğitime önem verdiklerini söyledi.

Orman Bölge Müdürü Derince; yeni şeflere disiplinli, çalışkan, dürüst ve ahlaklı olmanın teşkilatta uzun yıllar başarıyla görev yapabilmek için önemli olduğunu, şeflerin vatandaşla, diğer kurum ve kuruluşlarla iyi bir iletişim içinde olmaları gerektiğini ifade ederek şeflere görevlerinde başarılar diledi.

Seminerde, Orman İdaresi ve Planlama, Silvikültür, Ekosistem Hizmetleri ve Orköy Şube Müdür ve Mühendisleri eğitim programı kapsamında bilgilendirme yaptı.