A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Manisa'ya Bağlı Kalemoğlu Köylüleri, Ormanlarının Yok Edilmesini İstemiyor Ve Seslerinin Duyulmasını İstiyor

Manisa'ya Bağlı Kalemoğlu Köylüleri, Ormanlarının Yok Edilmesini İstemiyor Ve Seslerinin Duyulmasını İstiyor

Açıklamada, Ormanların madenden daha değerli olduğu belirtildi. Ormanlara sahip çıkılamadığına ve maden arama amacıyla her tarafta ağaçların kesildiği, Ormanların genişletilmesi gerektiği ve 50 yıl sonra oluşacak ormanın bugüne yararı bulunmayacağı vurgulandı.

Açıklama içeriğinde, Kalemoğlu Köyü'ne yakın bir ormana sondaj makinelerinin gelmesinin gönülleri incittiği, yeşilin ve ormanın bölge insanının paraya kurban edilmesinin kabul edilemediği, şirketlerin bölgede yapılan faaliyetlerde rahatlık gösterdiği ve bölge insanlarına hiçbir açıklama yapılmadan çalışmaya başlayabildiği, mahallelinin şirketler tarafından bilgilendirilmediği ve faaliyetlerin mahalle sakinlerinin onayı olmadan başlatıldığına dikkat çekildi.
Kalemoğlu Mahallesi'nin ormanın yok edilmemesi için mücadele vereceklerinin altı çizilirken, çevre dernekleri ve gönüllülerin mahalle halkının yanında olduğu ve ellerinden geleni yapacakları belirtildi. Açıklamada kısaca: "Orman madenden daha değerlidir Ormanlarımıza sahip çıkamıyoruz. Her tarafta maden arama amacıyla ormanlarımız kesiliyor. Yeniden ekiyoruz daha fazla ekiyoruz deniyor ama, İklim krizinin önüne geçmek için, ormanlar bugün olmalı ve daha da genişletilmeli. 50 yıl sonra oluşacak ormanın bugüne faydası olmayacaktır.
Bu yüzden Kalemoğlu Köyü'nün yanındaki ormana sondaj makinalarının geldiğini duyunca içimiz acıdı. Yine yeşilin ormanın bölge insanının paraya kurban edilmesi faaliyeti.. Para daha iyi bir yaşam için kazanılır. Para daha sağlıklı bir hayat için kazanılır. Çocuklarımız için, geleceğimiz için kazanılır. Kazanılacak para doğamıza zarar veriyorsa para ne işe yarayacak. Burası Kalemoğlu mahallesinin yaşam alanı, bir parçası. Kalemoğlu mahallesi ve orman, bölgenin birbirinden ayrılmaz iki parçası”  Denildi.

Manisa'ya bağlı kalemli köylüleri Ormanlarının yok edilmesini istemiyorlar. Seslerinin duyulmasını istiyorlar. Haberi değerlendirmeniz umuduyla.