A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

EÜ’si tıp’ta iki bilim dalı daha kuruldu

EÜ’si tıp’ta iki bilim dalı daha kuruldu

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,‘ Uluslararası arenada söz sahibi, referans gösterilen bir yükseköğretim kurumu olma vizyonumuz kapsamında yeni akademik birimleri bünyemize kazandırıyoruz. Araştırma üniversitemizin toplumla en yoğun buluştuğu birimlerinden olan ve sağlık hizmeti sunumunda A Plus niteliği taşıyan hastanemize 2 yeni yoğun bakım bilim dalı daha kazandırdık. Üniversitemizin hedeflerine kararlılıkla ilerlemesinde bizlere her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a bir kez daha şükranlarımı sunuyor, emeği ve katkısı bulunan mensuplarımıza teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

Bilim dalları tıp eğitimi ile tedavide önemli rol üstlenecek”

EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Devrim Bozkurt, “Yıllardır yoğun bakım hizmeti veren İç Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitemizin bilim dalı olması, aynı zamanda, çoklu sistem hastalıkları açısından, teorik ve pratik eğitim alacak, stajyer, intern ve araştırma görevlisi konumundaki genç doktorlarımızın da, mesleki geleceğine ışık tutacaktır.  Türkiye’nin hemen hemen tüm büyük üniversitelerinde olan böyle bir bilim dalını, EÜ’si Tıp Fakültesi bünyesindeki İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na ve dolayısı ile Ege Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine, verdiğimiz tıp fakültesi eğitimimize ve dolayısı ile canla başla yürüttüğümüz hasta hizmetlerimize kazandırmanın gururunu yaşamaktayız konuştu.

Çağdaş nörolojik tedavi stratejileri ile hizmet veriyor

EÜTF Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hadiye Şirin, “Nörolojik Yoğun Bakım Ünitesi 1977 yılından beri akut iskemik inme, intraserebral kanama, nöromüsküler hastalıklar ve refrakter status epileptikus gibi hastalıklarda yaşamları kurtaran, sakatlığı önleyen ve hayat kalitesini artıran çağdaş nörolojik tedavi stratejileri ile hizmet vermektedir.   Her hastanın sürekli monitörizasyonu ve takibi yapılmaktadır. Her yatak için 1 ventilatör ve 2 hastaya bir hemşire olmak üzere 3. düzey yoğun bakım kriterlerini karşılamış ve tescil edilmiştir. EEG monitörizasyonu, gerektiğinde hasta başı EMG, Doppler USG, FEES (Flexible Endoscopic Evaluation of Swallowing), serebral oksimetre cihazı Nörolojik Yoğun Bakım Ünitemizde mevcuttur. Akut inmeli hastalarında son gelişmelere uygun olarak trombektomi, trombolitik tedavileri ekip çalışması ile uygulanmaktadır.  Nöroloji Anabilim Dalına bağlı Yoğun Bakım Bilim Dalı kurulmuştur” dedi.

Yeni kurulan Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanlığına Prof. Dr. Devrim Bozkurt,  Nöroloji Anabilim Dalı Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanlığına ise Prof. Dr. Hadiye Şirin atandı.