A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Bu da Oldu! Sigaraya İzmarit Vergisi Geliyor!

Bu da Oldu! Sigaraya İzmarit Vergisi Geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun'da değişiklik yapılması ve sigara firmalarının kirletme vergisi ödemesi öneriliyor.

Sağlık Bakanlığı'na sunulacak ön çalışmada, halk sağlığını korumakla yükümlü kurum ve kuruluşlar ile yapılacak görüşmeler neticesinde belirlenecek bir tarihten sonra doğan nesillere sigara satışının yasaklanması da gündemde.

Ticaret Bakanlığı'na sunulan taslak metinde, sigara izmaritlerini temizlemek için tütün firmalarının çöp veya kirletme bedeli vergisi ödemesi de yer alıyor.

Çalışmalar sırasında bilim insanlarının da görüşleri alınacak ve dünya örnekleri incelenecek. İngiltere'de 2009 sonrası doğan kuşaklara sigara satışını yasaklayan model ve İspanya'da tütün endüstrisinden 'sigara izmariti' vergisi alan model değerlendirilecek.

2025'te sigara yasağının bütün ülke geneline yayılacağı İzlanda modeli de bir sonraki aşamada Türkiye'ye örnek olabilir.

İspanya'daki kirletme ya da izmarit vergisi modelinin tütün endüstrisine yönelik olduğu ve sigara üreticilerine karşı mücadele edilmesi gerektiği de vurgulanıyor.