58 yıldır mesleğine aşık bir kadın; Terzi Safiye Güçtaş Dikmen

Çalışma azmi ve ustalığıyla ilçe halkının beğenisini kazanan kız Endüstrisi mezunu Terzi Safiye Güçtaş Dikmen 58 yıldır mesleğini aynı titizlikle devam ettiriyor. Bulancak’ta yaşayan 70 Yaşındaki Terzi Safiye Güçtaş Dikmen İhsaniye Mahallesi Acısu Caddesi üzerinde ki dükkanında küçük yaşta başladığı terzilik mesleğini ilerleyen yaşına rağmen 58 yıldan bu yana sürdürüyor.

Dikiş makinasının başında 58 yılı geride bırakan ilçenin en eski kadın Terzisi Dikmen mesleğini severek yapıyor. Annesinin yönlendirmesiyle küçük yaşta başladığı terzilik mesleğini dile kolay 58 yıldan bu yana sürdürüyor.

Sağlığı elverdikçe mesleğini sürdürmekte kararlı olduğunu belirten Terzi Safiye Güçtaş Dikmen; “Her gün bir kumaşa iğneye, ipliğe dokunuyorum. Sağlığım elverdikçe mesleğimi sürdürmeyi düşünüyorum. Elbise dikiyorum, tamir yapıyorum, öncelikle yaptığım her ne iş olursa olsun seveceksin. Yüzlerce çırak yetiştirdim. Artık günümüzde çırak bulamıyoruz. Son yıllarda dikim işleri zayıfladı. Sadece tamirat yapıyoruz. Konfeksiyonlarda terzilik mesleğini olumsuz yönde etkiledi. El emeği ile yapılan terzilik mesleği de kaybolmaya yüz tutmuş meslek dalları arasına girdi” diye konuştu.