Giresun Müftüoğlu Camii’nin hizmete girmesi için destek bekleniyor

Uzunlamasına dikdörtgen planlı olarak tamamlanan, Giresun merkez Müftüoğlu Feyzullah Efendi cami yıkılarak yerine çift katlı bay ve bayanlar için yapılamasına başlanılan Cami inşaatı bu güne dek hayırsever vatandaşların katkılarıyla inşası devam ediyor. Yeni cami toplam kapalı alanıyla bin 72 metrekare üzerine oluşturuldu.

Cami Osmanlı mimari özelliklerine sahip olarak inşa ediliyor. Caminin Bodrum katında 750 metrekarelik kapalı otoparkı bulunacak, zemin katta 52 metrekarelik sohbet alanı, tuvalet ve abdest alma yerleri yer alacak. Zemin kat, asma kat ve üst kattan oluşacak camide 2 bin 200 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Cami çift minareli, çift şerefeli olacak.

Camide engelliler de düşünüldü. Giriş çıkışları, lavabo, şadırvanları engelliler düşülerek yapılıyor, Ayrıca hutbeler işitme engelliler için işaret diliyle ekrandan yansıtılacak, 24 saat ibadete açık olacak.

Temelinden şu ana dek tamamen vatandaş katkısıyla yapımı devam eden, caminin bir an evvel tamamlanabilmesi için Turizm  Bakanlığı ve Diyanet işleri Başkanlığından destek beklediklerini belirten cami cemaati, Karadeniz’de aynı konumda ve planda 2. büyük cami olan ibadethanelerinin bir an evvel hizmete girmesini arzu ediyorlar.