Giresunlular, Giresunlu Bakan ile New York’ta Buluştu

Toplantıda, aslen Giresunlu olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, hemşerilerinin başarılarıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Başkanlığını Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Savaş Şahin’in üstlendiği MÜSİAD New York Temsilciliği, Türk ve yabancı iş adamlarını bir araya getirerek ticari işbirliklerini artırmayı amaçlayan bir organizasyon düzenledi. New York’un prestijli bölgelerinden Manhattan’da gerçekleştirilen yemekli toplantıya çok sayıda iş insanı ve üst düzey yetkili katıldı.

ABD’deki Türk İş Adamları Türkiye’nin Elçileri

MÜSİAD New York Başkanı Savaş Şahin, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik bağların derinleşmesi için önemli fırsatların bulunduğunu vurguladı. Türkiye-Amerika ilişkilerinin son yıllarda artan ekonomik iş birliği potansiyelini değerlendiren Şahin, iki ülke arasındaki ticaretin sadece rakamsal büyüklüklerle sınırlı olmadığını, aynı zamanda stratejik bir boyuta taşındığını belirtti.

Şahin, iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin büyük bir ivme kazandığını ancak daha yüksek seviyelere çıkma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti: “Geçtiğimiz yıl ticaret hacmimiz 30 milyar doları aşmış olsa da bu rakamın çok daha ileriye taşınabileceğine inanıyoruz. Özellikle 100 milyar dolar hedefine ulaşmak için her iki tarafın da güçlü adımlar atması gerekiyor.” Bu bağlamda, savunma sanayi, enerji, teknoloji ve inovasyon alanlarında yapılacak yeni iş birliklerinin önemli bir katalizör olabileceğini vurguladı.

Türkiye, Küresel Üretim Üssü Olma Yolunda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, toplantıda Türkiye’nin sanayi üretimindeki başarısına dikkat çekerek, “Türkiye artık eski Türkiye değil. Çok daha güçlü ve sözü dinlenir bir ülke haline geldik. Üretim kapasitemizle Çin’den Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada önemli bir sanayi üssüyüz. Türkiye, artık sadece orta ve düşük teknoloji ürünleri ihraç eden bir ülke değil, yüksek katma değerli ürünlerle küresel ticarette söz sahibi olmaya devam ediyor,” dedi.

Kacır, Türkiye’nin savunma sanayi, havacılık, kimya, otomotiv ve makine gibi alanlarda güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu, Ar-Ge çalışmalarıyla teknoloji alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” ile kritik teknolojilere bağımlılığını azaltarak yerli ve milli imkanlarla üretim kapasitesini artırdığını vurguladı.

Giresunlular Toplu Fotoğraf Çektirdi

Toplantı sonunda Giresunlu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği ve MÜSİAD New York Başkanı Savaş Şahin, MÜSİAD Kaliforniya Başkanı Hasan Altuntaş, Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği Başkan Vekili Candemir Sarı ve Başkan Yardımcısı Salih Şahan, toplu fotoğraf çektirdi.