Giresun’da “Yuka Akademi Spor Gelişim Merkezi” Açıldı

Hareket eğitimi, jimnastik, yüzme, P4C (çocuklarla ve topluluklarla felsefe), müzik, resim, rehberlik ve özel gereksinimli çocuklara hizmet verecek bir spor eğitim merkezi olarak açıldı.

Açılış törenine Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, AK Parti İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Berrin Aydın, AK Parti Bulancak İlçe Başkanı Necati Yıldırım, eski Giresun Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Giresun Jimnastik İl Temsilcisi Yunus İlhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, “Gençlerimiz böyle girişimci olmalıdır,” diyerek, ilimizin çocuklarının fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sunacak olmasından dolayı genç girişimcilere teşekkür etti ve sözü Belediye Başkanı Fuat Köse’ye bıraktı.

Köse, konuşmasında, “İlimizde spor yapılabilen alanları artırmak, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu altyapısı sağlamak, ilimizde spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak, genç ve yetenekli bireyleri erken yaşta keşfetmek, sporu tabana yaymak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve bireyler arasında dostluk ve kardeşlik bilincini oluşturmak adına böyle bir spor eğitim merkezi açan genç girişimcilere hemşerilerim adına, Giresun halkı adına, spor camiası adına teşekkür ediyorum,” dedi.

Dua edilmesinin ardından açılış gerçekleştirildi. Açılış sonrasında spor merkezini gezen yetkililer, yapılan çalışmalar hakkında genç girişimcilerden bilgi aldılar. Yuka Akademi Gelişim Merkezi, aynı anda 30 çocuğun eğitim alabileceği, haftanın her günü 5 seans ve 4 farklı spor eğitmeni tarafından ders verilecek şekilde Giresun’da hizmet vermeye başlamıştır.