Giresun mutfağının lezzetleri TBMM'de beğeni topladı
Yiyecek ve içecek hizmetleri eğitimi veren Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretmen, usta öğretici ve aşçıları tarafından hazırlanan bu yöresel tatlar, Meclis mutfağında özenle pişirildi ve beğeniye sunuldu.
Menüde, Karalahana sarması, Piraziz köftesi, patentli Oğlak kebabı, Taflan kavurma, Beyaz kiraz kavurma, Fasulye ve Pancar diblesi, Çamoluk kuru fasulyesi, Etli pancar sarma gibi Giresun'un zengin mutfak kültürünü yansıtan pek çok lezzet yer aldı. Tatlı seçeneklerinde ise Sütlü fındıklı kadayıf ve Samaksa tatlısı öne çıktı. Giresun kokulu üzüm şırası ve Mısır unu ekmeği de yemeklerin yanında ikram edildi.
Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, bu başarılı organizasyonda emeği geçen Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibine Giresun’un tanıtımına olan katkılarından dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.