Karadeniz’in İlk Kukla Müzesi açılıyor

Ordu Gülyalı’da açılacak müzede ahşap ipli kuklalar, el kuklaları ve kukla heykeller sergilenecek. Ayrıca kuklaların anatomik yapısı ve kukla tarihi de ziyaretçilere öğretici bir broşürle anlatılacak. Özellikle çocukların yoğun ilgi göstereceği kukla müzesinin Ordu’nun kültür zenginliğine de katkı sağlayacağı yadsınamaz bir gerçek.

Kukla müzesine adını veren ve açılmasında öncü olan Bülent Amca Kukla olarak bilinen Bülent Mutlu, gazetemiz müze hakkında açıklamalarda bulundu.

‘Öncelikle projeme sahip çıkan ve son iki yıldır bana her konuda destek olan Ordu Şehri’ne teşekkür ediyorum’ diye konuşan Mutlu, “Ordu bana çok şey verdi, ben de onlara bir kukla müzesi vermek istedim ve kısmetse Mart başında bunu hayata geçireceğiz. Müzeye ismimin verilmesi beni oldukça mutlu ediyor. Yaptığımız işin, verdiğimiz çabanın karşılığını görmek çok keyifli. Ünyeli yatırımcı Ahmet Tire arkadaşıma projemi anlattığımda tereddüt etmeden bu müzeyi açabileceğini ifade etmesi ile bu yola girdik. Ordu İl Kültür Müdürlüğü de bu projeye tam destek verdi ve projeyi müze statüsüne alarak üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını beyan ettiler. Bunun üzerine Müze alanımızı oluşturduk ve işe başladık. Müzede 5 Ordulu, 5 Giresunlu ünlünün de birebir boyutlarda kukla heykelleri olacak. Böylelikle memleketimi de bu müzeden soyutlamamış olacağım. Heyecanlıyım ve mutluyum” dedi.