AK Parti'den Giresun Belediyesi’ne halı saha tepkisi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Giresun’a kazandırılan Galericiler Sitesi ve Spor Kompleksi’ndeki halı sahaların ihale yoluyla kiraya çıkartılmasına tepki gösterdi.

Giresun Belediyesi yönetimi tarafından halka açık ve ücretsiz bir kamusal alanın ihaleye çıkartılmasını akıl tutulması olarak nitelendiren Civelekoğlu, “Buna tam manasıyla mirasyedi ve halkın malını parasal alana çevirmek denir” dedi.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’yi bu yanlıştan geri dönmeye davet eden Merkez İlçe Başkanı Civelekoğlu, bahsi geçen halı sahaların Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Giresun Belediyesi kaynaklarıyla yapılarak, ücretsiz olarak gençlerin hizmetine sunulduğunu hatırlattı.

AK Parti iktidarı olarak geleceğin teminatı olan gençleri ve çocukları, teknoloji, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, spor, sanat, sosyal ve kültürel etkinliklere yöneltmek ve bunların altyapılarını oluşturmak temel maçları olduğunu ifade eden Civelekoğlu, “Giresun Belediye Meclisi toplantısında oy çokluğuyla kabul edilen Galericiler Sitesi ve Spor Kompleksi’ndeki bir dükkan ve 2 adet halı sahanın ihale yoluyla kiraya çıkartılacak olmasında halı sahaların kiraya verilecek olmasını asla kabul etmiyoruz. Dükkanın kiralanacak olmasına bir lafımız yok ama halka ücretsiz olarak hizmet sunulması için yapılan halı sahaların parasal bir alana dönüştürülmesine itirazımız var ve sonuna kadar karşıyız. Bugün bu halı sahaları parasal alana dönüştürmeye çalışan belediye yönetimi yarın da spor kompleksinde bulunan basketbol ve tenis kortunu da kiraya verecektir. Bilmeyenlere bir kez daha hatırlatalım bu spor tesisi Giresunlu gençler ve çocuklar ücretsiz spor yapsın diye bu şehre kazandırıldı. Giresun Belediyesi buralardan gelecek olan aylık 30 bin lira gelire kaldıysa ve gençlerin cebindeki harçlıklara göz diktiyse Giresun’umuza bugünden geçmiş olsun” dedi.

İhalenin 31 Ekim 2024 tarihinde yapılacağının ilan.gov.tr’den duyulduğunu da belirten Civelekoğlu, ihalenin iptal kararını Giresun Belediyesi’nden dört gözle beklediklerini sözlerine ekledi.