Ayvalık’taki zeytinyağlı ev yemekleri yarışmasına ilgi yoğundu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Ziraat Odası, Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile ATO Duyusal Analiz Laboratuarı ortaklığında düzenlenen 19. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali programı dâhilinde zeytinyağlı ev yemekleri yarışması yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki yarışmanın jüri üyeliklerini; Yemek Kültürü Yazarı Arzu Acurol, Köşe Yazarı İletişim Danışmanı Caner Ural, Yemek Bloggeri Gülten Kurtoğlu Özdemir, Gastronomi Yazarı ve Belgeselci Rıza Sönmez ve Ayvalıklı Şef ve İşletmeci Sait Ergün’ün yaptı.

8 finalistin katıldığı yarışmada 1. portakallı zeytinyağlı kereviz yemeğiyle Hicran Atıcı, 2.  Çetin İçten’in toprak güveçte ada usulü arap saçlı sübye yemeği ve 3. de bedensel engelli Aysun Kubaş’ın yaptığı zeytinyağlı Afyon Bükmesi elde etti.

1.lik ödülünü veren Belediye Başkanı Mesut Ergin  gelecek yıl gastronomi festivalini yaşama geçireceklerini söyledi. Başkan Mesut Ergin, Ayvalıklı kadınların hünerli elleriyle yapılan lezzetlerin profesyonel bir jüri tarafından değerlendirildiğini belirterek, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara teşekkür etti.

Amaçlarının başta zeytinyağı olmak üzere Ayvalık’ın farklı değerlerini ortaya çıkartarak,  turizm çeşitliliğini arttırabilmek olduğunun altını çizen Başkan Ergin, “Gastronomi alanında da Ayvalık Mutfağı’nın çeşitliliğini pozitif yönde yükseltebilmenin gayretindeyiz.  Ayvalık bir mübadele kentidir. Bu mübadele ile berber gelen tüm kültürlerin Türkiye geneline yansıtılması gerekir. İnşallah önümüzdeki yıllarda da daha komplike etkinliklerle de bu çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.