YER GÖK CHP

*Onbinlere seslenen Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık ’Başbakan Kemal’ sloganlarıyla   kesildi.Meydanda tam bir insan izdihamı yaşandı.Kalabalık alana sığmadı.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına Samsun’dan başladı. İlk mitingini Samsun’da düzenleyen Kılıçdaroğlu,sevgi seliyle karşılaştı. Onbinlere seslenen Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Giresun teşkilatı ve milletvekili adayları da meydandaki yerini aldı.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin proje üreten bir parti olduğunu vurgularken, son 6 aydır CHP’nin genel merkezinin bir üniversite gibi çalıştığını belirterek, “Yer bulamadık, dışarıdan yer kiraladık. Bütün düşünen adamları çağırdık; ‘gelin beraber bu toplumun sorunlarını masaya yatıralım, adam gibi çalışalım, proje üretelim ve projelerimizi tek tek bütün topluma anlattık” diye konuştu.

YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİ

Aile Sigortası Projesini hatırlatarak, yoksulluğu tarihe gömeceklerini, yoksulluğu yönetmek için değil tarihe gömmek için iktidara taklip olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Onlar rakamlara inanmadılar, her yoksul hanede kadının banka hesabına 600 lira yatıracağız, hiçbir ailenin geliri Türkiye Cumhuriyeti’nde 600 liranın altına inmeyecek, indiği an kardeşiniz Kemal oradadır, yetişeceğiz, yardım edeceğiz” dedi.

                 EMEKLİLERE MÜJDE

Kılıçdaroğlu, esnafın ise bu projenin ikinci büyük ayağını oluşturduğunu belirterek, “Bu 600 lirayla o kadıncağız gidecek esnaftan alışveriş yapacak, esnafın borç defteri kapanacak” dedi. Kılıçdaroğlu, esnafın da Aile Sigortası Projesine destek vermesini isteyerek, esnafın emekli aylığından kesilen yüzde 15’lik sosyal güvenlik destek primini de kaldıracaklarını söyledi. Emeklilere için de intibak yasasını çıkaracakları ve milli gelir artışından pay verecekleri sözünü veren Kılıçdaroğlu, çiftçiye de sözünün olduğunu, mazotu 1,5 lira yapacağını sözlerine ekledi.

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, işsizliğe vurgu yaparak, “Size bir soru, dünyanın hangi ülkesinde bir Başbakan çıkar, ‘her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yoktur’ der? Bunu kabul ediyor musunuz?” diye sordu. Kalabalık Kılıçdaroğlu’na ‘hayır’ şeklinde yanıt verirken, sık sık “Başbakan Kemal” sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu, askerlik için bekleyenleri de kısa sürede askerliğini yaptırıp terhis edeceklerini belirterek, “Durumu iyi olanlardan bedel alacağız, aldığımız bedelin karşılığında da üniversite yapacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, askerliği önce 9 aya, sonra 6 aya indireceklerini de yineledi..

-“VAY ÖSYM’NİN HALİNE”-
Kılıçdaroğlu, YGS’de şifre iddialarına da değinerek, “Bir milyon 700 bin öğrenci sınava giriyor. Yandaş Giriş Sınavı, YGS. Başına bir adam getirmişler. Nerede bulurlar bu adamı ben şaşırıyorum. Arasanız bulamazsınız. Cumhurbaşkanı'na, Milli Eğitim Bakanı'na 'şifre yok' diyor. Sonra şifre olduğunu açıklıyor. Ama koltuğundan kalmıyor, bu koltuk bu kadar tatlı mı?. Bir de akademik unvanında Prof. Dr. yazıyor, senin profesörlüğün böyleyse vay ÖSYM'nin haline. Bu sınav sistemini de değiştireceğiz” dedi.