SİYASET KAZANI NASIL KAYNAYACAK?

12 Haziran genel seçimlerine adım adım yaklaşıyoruz.

 Adaylarını belirleyen seçimlere katılacağı kesinleşmiş siyasi partilerde yoğun bir çalışma var.

 İktidar partisi Ak Parti “daha da güçleneceğim” dediği bu seçimlere, ana muhalefet, muhalefet, ve diğer partilerde büyük bir umutla giriyor.

Partiler yoğun çalışadursun ama vatandaş sessiz ve telaşsız.

Eskiden seçim öncesi kent meydanları sokakları renkli afişlere tanıtım posterlerine sahne olurken, şimdilerde göze bir şey çarpmıyor. Ama, siyasi otoriteler Mayıs başında ortamın hareketleneceğine dikkat çekiyorlar.

Bende, topladığım bilgi ve deneyimlerimle partilerin çalışma ve taktiklerini araştırdım köşeme konuk yaptım.  Partilerin sloganları, seçime başlama stardı, ve beklentilerini sizlere aktarmaya çalışayım.

 Partilerin seçim sloganlarına özellikle Ak Parti,CHP ve MHP, Ergenekon sanıklarından, magazin ve spor dünyasının ünlü isimlerine, eski siyasilerden üst düzey bürokratlara pek çok isimleri aday listelerine dahil ettiler.

Ak parti seçim alanlarındaki yönlendirmesini,  Erol Olçok'un ARTER şirketi ile yapacak..CHP'nin seçim kampanyasını  Grey ve Relax reklam ve tanıtım firmalarıyla yapacak. CHP’nin sloğanı, “Türkiye rahat bir nefes alacak.”

MHP  seçimlerde propagandasını ekibiyle yapacak, sloganı ise, “Ses ver Türkiye”

Seçimlere ilk atağı yapan, çalışmaları başlatan AK Parti oldu. Ak Parti adaylarını Ankara da topladı kamuya tanıttı. 22 Nisandan sonra yurt genelinde hodri meydan diyecek. Ak Parti 50 ilde miting düzenleyecek..

CHP bu seçim kampanyasında, toplumun tüm kesimlerinin AK Parti iktidarı döneminde “yoksullaştığı” , yoksullaşan kişilerin de “yalnızlaştığı” tezini ön plana çıkaracak. Bu kapsamda, “Türkiye rahat bir nefes alacak” seçim sloganı ve  2. ana sloganı da, “Herkes için CHP”

Genel seçimlere yönelik kampanyasına çok erken başlayan MHP, Vatandaştan, “Sesime kulak ver Türkiye, Ses ver Türkiye” sloganıyla oy isteyecek.MHP metro illerde bu sloganı Bu sloganı “Ses ver Ankara”, “Ses ver İstanbul” şeklinde değiştirip anons yapacak.