Tatsız-tuzsuz etkinlik

Bulancak ana caddelerinde ve özellikle iskelede insanlar adım atacak yer bulmazken şimdilerde 20 Mayıs sadece Giresun’da Aksu şenliklerine katılma olarak algılanıyor. Oysa ilçemizde bu geleneği yıllardır sürdüren şimdilerde orta yaş üstü insanlar bir zamanlar iskeleye giremezken, yer bulamazken şimdi her yer bizim dediler.

Bulancak’ın genç nüfusu Aksu Deresi'ne 7 çift ve 1 tek taş atmaya ve teknelere binerek Giresun Adası çevresinde tur atmaya gittiler. Doğal olarak ilçede bu günü hazırlanan ne bir program nede başka bir etkinlik düşünülmedi. Sadece hazır olanlar seyyar esnaftan başkası değildi. Onlar da umduklarını bulamadılar.

Aksu Festivale katılan yerli ve yabancı halk dansları ekipleri, Giresunlular’a kendi oyunlarını sunduktan sonra Bulancak’ta da halkımızı eğlendirecek ve coşturacak oyunlar sergileyemezler miydi?. Halk arasında "Mayıs 7'si" olarak adlandırılan 4 bin yıllık bir geçmişe sahip bu gelenek ilçemizde yapılmadı. Bulancak iskelesinden temsili 7 çift, 1 tek taşı suya atılarak ilçe halkının kaynaşması sağlanamaz mıydı? Yani sizin anlayacağınız bu yılki, 20 Mayıs’ta Bulancak’ta in cin top oynuyordu. Esnaf hazırdı ama Bulancak hazır değildi. Mayıs helvaları elinde mısırlar kazanlarda renkli balonlar satıcıların ellerinde kaldı. Yetkililer ise sıkıntısız güzel bir tatil günü geçirdiler. Yani sizin anlayacağınız “ne geleneğimiz ne de geçmişimiz kaldı.

             

..