A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

500 bin Türk suçlu mu?

500 bin Türk suçlu mu?

...sözde Ermeni soykırımının iddialarını çürütmek için önce İsviçre, sonra da Fransa'da konferans vereceğini söyledi. Giresun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Prof. Attar, “Bildiğiniz gibi Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasa tasarısı Fransız Senatosu'nda kabul edildi. Fransız parlamenterler ile Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin davranışları tamamıyla Haddini bilmezliktir. 

 

YASAYI SİYASİ MALZEME OLARAK KULLANDILAR

 

Sarkozy yasayı önümüzdeki Mayıs ayında Fransa'da yapılacak seçimde 500 bine yakın Ermeni'nin oyunu almak için siyasi malzeme olarak kullanmıştır. Her ne kadar bu yasanın uygulanabilirliği ciddi bir şekilde tartışılsa da alınan karar ülkemizin, devletimizin prestijinin sarsılması anlamında kabul edilmezdir. Yoksa ki 100 bin kişi Fransa’da Soykırım yok dese ceza mı verecekler veya binlerce insanı hapse mi atacaklar? Soykırımın olmadığına inanan 500 binden fazla Fransalı Türk bu yasa gereğince halihazırda suçlu konumunda mıdır? Fransa'nın yapmak istediği, 1915'te yaşandığı iddia edilen sözde soykırımla ilgili bir icraat değildir. Fransa, Türkiye'nin bulunduğu stratejik konum ve Ortadoğu coğrafyasında son dönemdeki başarılı politikalarından rahatsızlık duymakta, bu nedenle de Ermeni soykırımı iddiaları üzerinden strateji geliştirmektedir. Bu işin arkasında 1789 Fransız devrimi yıllarında Anadolu'dan ciddi miktarda paralar götürerek, 'Büyük Ermenistan' iddiaları için yatırım yapan, lobi kurup milliyetçilik faaliyetlerini yürüten ve siyaseti yönlendirecek kadar güçlü sermayeye sahip Ermeni Diasporası ve onların ticari hesapları vardır. Fransa, Ermenistan halkının yönetimine de karışmakta, halkın istediği değil diasporanın istediği kişileri yönetime getirmek istemektedir. İşin içinde, 'Mazlum, masum halkların hakları, kanayan yaraların iyileştirilmesi değil', para ve siyasetin ortak hareketi vardır. Refah içinde yaşayan Ermenileri kendi mezhebine çekmek için gerçekleştirdiği kirli Oyunları ve tacize varan uygulamaları ile bıktıran bu etnik grubun, tebaası olduğu Osmanlı Devleti'nden yardım talep eden şikayet dilekçeleri, Fransa'nın gerçek yüzünün belgeleri olarak arşivlerimizde bulunmaktadır.

 

KİRLİ GEÇMİŞLERİYLE YÜZLEŞSİNLER

 

Fransız Meclisi milletlerin tarihi geçmişlerini araştıracaksa işe bu belgelerde gizlenmiş kirli geçmişi ile yüzleşmekle başlamalı ve sömürmeye alışmış genlerini terbiye etmelidir. Ermeni sorununu, sadece Osmanlı Arşivi'nden değil, Amerikan, İngiliz, BM, Alman ve Rus arşivlerini tek tek inceleyerek önemli belgelere ulaştık. Bu belgelerin bize gösterdiği, söz konusu o yıllarda ortak acılar yaşanmıştır, ancak soykırım asla. Senatoda kabul edilen yasa tasarısının Fransız devleti açısından siyasi intihardır. Küçük siyasi hesaplar uğruna alelacele kabul edilen bu yasa tasarısının Fransa'ya hiçbir şey kazandırmadığı aşikardır. Düşünce özgürlüğünün savunuculuğu ile böbürlenen Fransız halkına çok şey kaybettirdiği ise tartışılmazdır. Fransa parlamentosunda kabul edilen yasa, özgür düşünceye, insan haklarına ve bilime vurulmuş bir darbe, tarihin tartışmaya açılmasını engelleyen, hiçbir hak ve hukuka sığmayan bir olaydır. Nitekim bu yasa Fransa Anayasası'nın fikir ve ifade özgürlüğünü öngören 34'üncü maddesine de aykırıdır” diye konuştu.