SİZ BENİM KIYMETLİMSİNİZ

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Eynesil, Görele ve Tirebolu’da GÜ’ne bağlı birimlerde ziyaret ve incelemelerde bulundu. İncelemelerde Rektör Attar’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oya Gökmen ve Prof. Dr. Ömer Şensöz eşlik etti.

EN GÜZEL YILLARIMI EĞİTİME ADADIM

İlk olarak Eynesil’e giden Rektör Attar, Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol'u makamında ziyaret ederek, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ardından Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu'nu ziyaret eden Attar, Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu'na katkılarından dolayı başkan Somuncuoğlu'na teşekkür etti. Daha sonra Yüksekokul’da konuşan Attar, öğrencilerin en güzel yıllarını eğitime adadığını ancak bu süreçte diğer güzelliklere de gözünü ve kulaklarını kapatmaması gerektiğini ifade etti.

HUKUKİ SÜREÇ CUMA GÜNÜ BİTİYOR

Ardından Görele’ye geçerek Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Görele Belediye Başkanı ve Fakülte Yüksekokul Kurma Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Ertuğrul Melikoğlu'nu makamında ziyaret eden Attar, “Kaymakamımızın, sizin, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi parti temsilcileri ile hepimizin ortak arzumuz olan fakülte binasının bir an önce eğitim öğretime açılması için çaba harcıyoruz. Binanın hukuki ihale sürecinin Cuma günü biteceğini biliyoruz. Hukuki süreç bittikten sonra sonucu hep birlikte göreceğiz” dedi. Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ise “Öğrenci yurduyla alakalı yurdun yatırı planına alındı. Önümüzdeki yıllarda ilgili birimleriniz Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile inşaatın ne zaman bitmesi hususunda bilgi alırsa birde senatonuzun da buraya öngörecek olduğu önümüzdeki yıllardaki ilgili birimler öğrenci sayıları şekillendireceği için yurdumuzun var oluyor olması notasında çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Son olarak Tirebolu’yu ziyaret eden Attar, Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar, Tirebolu Belediye Başkan Vekili Salih Yıldız ve Tirebolu Mehmet Bayrak MYO’nu ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

İNSANLARI SAKIN KÜÇÜMSEMEYİN

İncelemelerde öğrencilere hitaben genel bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Attar, “Bulunduğunuz yerlerde o günün şartlarında belki okumamış insanlar olabilir. Onları sakin küçümsemeyin, onlar ki hayat üniversitesini bitirmiş, düşünceleriyle örnek alınacak insanlardır. İnsanları sakın küçümsemeyin. Onlar o şartlarda okuyamamış insanlar olabilir. Alanımız ve branşımız ne olursa olsun sorumluluklarımızı bilerek hareket etmeliyiz. Sürekli okumalıyız. Bizleri rahatsız edecek görüntülere sebep vermemeliyiz. Yaşadığımız il, ilçe’yi düşünerek saygı ve sevgi içerisinde temsil etmeliyiz. Sizler benim kıymetlimsiniz. Türkiye'nin sosyal hayatında, toplumsal projelerinde aktif olarak yer alması gereken çok önemli bireyler olan öğrenciler, sağlıklı şekilde, doğru bildiği şeyleri ifade etmekten korkmayan, çekinmeyen şahsiyetler olmalıdır. Şahsiyet, özellikle tercih ettiğim kelimedir. Çünkü bir karakterin kimlik olarak oturmasında, oluşmasında bu süreç, bu yıllar son derece önemlidir. Çok fazla okumalı, araştırmalı, kendimizi geliştirmeliyiz. Hocanın konuşmaları Kuran-ı Kerim ayeti değildir. Tartışılır, itiraz edilir, karşı çıkılır, eleştirilir. Ama bunların tümünü yapabilmek için hocanın anlattıklarına dair asgari düzeyde bilgiye sahip olmamız gerekiyor. Bunun için de okumamız, çok okumamız gerekiyor. Okumak öyle bir nimettir ki, çok fazla fiziki emek sarf etmeden ama kendimizi zenginleştirebileceğimiz çok önemli bir sermayedir. Uygulamaktan aslında kaçınmamız gereken, çok önemli temel gıda maddelerinden bile çok daha önemlidir. Bunu birileri için değil, kendiniz için yapın” dedi.

Prof Dr. Attar’ı ziyaretlerinde Eynesil Kamil Nalbant MYO Müdürü Doç.Dr. Mustafa Onur, Görele MYO Müdürü Uğur Özçelik ve Tirebolu Mehmet Bayrak MYO Müdür Yardımcı Doç. Dr. Mehmet Durkaya ağırladı. 

 

 

HABER İLE İLGİLİ RESİMLER AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR. 

 

 http://www.yildizhaber.com.tr/abone/gazete/sayfa3.jpg